www.technologieenindustrie.com
Steute

sWave® draadloze standaard faciliteert moderne en flexibele productieconcepten: draadloze sensoren voor industriële automatisering

Tijdens de Hannover Messe introduceerde de business unit ‘Wireless’ van steute, naast de elektromechanische draadloze schakelapparatuur die werkt volgens het ‘energy harvesting’ principe, een nieuwe generatie draadloze sensoren die werkt volgens het sWave® draadloze protocol, dat is ontwikkeld door steute en werkt op de 868/915 MHz frequentieband.

sWave® draadloze standaard faciliteert moderne en flexibele productieconcepten: draadloze sensoren voor industriële automatisering
De RF RC 10, ingebouwd in een compacte, vierkante, thermoplastische behuizing, kan eenvoudig worden geïntegreerd in machineconstructies. Het is uitgerust met reedcontacten, terwijl de cilindrische draadloze sensoren RF GS M25 en RF GS M30 het target detecteren middels het GMR effect. Dit heeft voor gebruikers het voordeel dat de sensor ook kan worden gemonteerd op trillende machines en installaties, omdat trillingen geen invloed hebben op het GMR effect. Op deze wijze is het toepassingsgebied voor magnetische sensoren verder uitgebreid.

De multi-netwerk mogelijkheden van de sWave® draadloze technologie maken het gebruik van meerdere sensoren binnen één transmissiegebied mogelijk. Bi-directionele signaaloverdracht is één van de topics van het draadloze protocol: met een ingebouwde tijdsvertraging, wordt elke transmissieontvangst bevestigd.

De sensoren hebben een gecalculeerde levensduur van meer dan een miljoen schakelingen en een schakelfrequentie van maximaal 12.000 telegrams (incl. herhalingen) per uur. Ze zijn leverbaar voor transmissiebereiken variërend van 868 MHz (Europa & Azië) tot 915 MHz (Amerika) en kunnen dus wereldwijd worden toegepast.

De drie sensoren worden gevoed door een long-life lithium batterij die jaren meegaat dankzij het extreem lage energieverbruik van het sWave® draadloze protocol. De draadloze sensoren zijn ontworpen voor betrouwbare positiebepaling zonder bekabeling of leidingen, en voor toepassing in industriële omgevingen. Omdat er geen bedrading nodig is, biedt steute elektrotechnici de gelegenheid om contactloze sensoren nu flexibeler toe te passen. Daarmee zijn de sensoren optimaal geschikt voor integratie in fabrieken die zijn ontworpen volgens het ‘Industry 4,0’ en ‘Smart Factory’ principe en zich onderscheiden door decentrale intelligentie en verhoogde flexibiliteit.

Productfoto: sWave® draadloze sensoren.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers