www.technologieenindustrie.com
Sandvik Coromant News

Productiecapaciteit verdubbeld

De Britse fabrikant van luxe horloges Bremont maakte optimaal gebruik van de strategische samenwerking van Sandvik Coromant en DMG MORI met de introductie van een turnkey productiecel voor het verdubbelen van de capaciteit in haar fabriek.

Productiecapaciteit verdubbeld
Bremont Watch Company is gespecialiseerd in de productie van gecertificeerde chronometers voor de luchtvaartsector.

Bremont Watch Company, maker van luxehorloges, is een echt Brits succesverhaal uit de maakindustrie. Het bedrijf dat is opgericht door de broers Nick en Giles English in 2002, specialiseert in de productie van gecertificeerde chronometers voor de luchtvaartsector. Deze horloges worden geassembleerd, alsmede getest op schokbestendigheid en kwaliteit, in het hoofdkantoor van de fabrikant in Henley-on-Thames, Oxfordshire in het VK. De productie van de hoofdcomponenten, zoals de roestvaststalen achterkanten en behuizingen, vindt plaats op slechts enkele minuten rijden.

De grote vraag en de introductie van zes nieuwe horloge-ontwerpen betekende dat Bremont's productiecapaciteit moest worden vergroot. Om dit te bereiken kocht het bedrijf een NTX 1000, een state-of-the-art 5-assig bewerkingscentrum van DMG MORI, welke is uitgerust met gereedschapspakketten van Sandvik Coromant.

Het project duurde zes maanden om te realiseren, legt Mathew Bates uit, een specialist op het gebied van investeringen in bewerkingsmachines van het Machine Tool Solutions team van Sandvik Coromant in de VK. “Vanaf het begin was het doel om een ‘in één keer goed’ oplossing te leveren,” legt Bates uit. “We wilden dat Bremont in staat zou zijn het nieuwe systeem direct te gebruiken.”

Er was een nauwe samenwerking nodig met applicatietechnici van DMG MORI met betrekking tot de keuze van geschikte gereedschappen.

“We wisten dat we zes nieuwe horloges moesten produceren,” zegt Bates. “Zodra de tekeningen klaar waren overlegden we met specialisten van DMG MORI om een lijst samen te stellen van standaard gereedschappen en om te bepalen welke speciale gereedschappen nodig zouden zijn.”

Geïntegreerde automatisering bij continu bedrijf

De DMG MORI NTX 1000 is uitgerust met een magazijn voor 38 Coromant Capto® gereedschappen, met de optie voor het uitbreiden van de capaciteit tot 76 gereedschappen. De draai- en freesmachine is geschikt voor het simultaan draaien en frezen met hoge snelheid in 5 assen.


Productiecapaciteit verdubbeld
Sandvik Coromant laat haar nieuwe gereedschapsoplossing aan de klant zien.

Dankzij de stangenlader, produceert de machine 24 uur per dag verschillende roestvaststalen componenten zonder tussenkomst van de operator.

Alles uit één bron — gereedschappen, machine, automatisering en programmering

Zelfs vóór de installatie van de machine, creëerden en simuleerden Frederick Shortt, applicatietechnicus bij DMG MORI, en zijn ontwikkelingsteam de CNC programma's met het Vericut computer-aided manufacture (CAM) systeem.

“Samen met Sandvik Coromant optimaliseren we alle programma's op dusdanige wijze dat er zo weinig mogelijk gereedschappen nodig zijn,” zegt Shortt.

Met andere woorden, Bremont kocht uitsluitend wat ze echt nodig hadden. Dit alles vond plaats vóór de installatie, en dus was Bremont in staat om vanaf de eerste dag te produceren.

“Deze gezamenlijke optimalisering betekende dat eventuele aanloopproblemen tot een minimum werden gereduceerd en de investering snel werd terugverdiend voor Bremont,” legt James Rhys-Davies uit, Strategic Relations Director, Northern Europe bij Sandvik Coromant.

“De vraag naar dergelijke turnkey oplossingen zal gestaag toenemen. Hoewel de voorafgaande kosten soms iets hoger zijn, maken de voordelen van een snelle terugverdientijd (ROI) en de maximalisatie van de beschikbaarheid van de machine dergelijke turnkey productiecellen een zeer aantrekkelijke optie, omdat de kosten per component doorgaans veel lager zijn.”


Productiecapaciteit verdubbeld
De NTX 1000, een state-of-the-art 5-assig bewerkingscentrum van DMG MORI, werd uitgerust met gereedschapspakketten van Sandvik Coromant.

Toleranties tussen de 3 en 5 micrometer (µm)

Exact volgens plan was Bremont in staat de volledige productie van de horlogecomponenten direct na de installatie van de nieuwe machine te starten. Malcolm Kent, Productiemanager bij Bremont, was extreem tevreden met de resultaten.

“We waren verbaasd over de snelheid en hoge kwaliteit waarmee we nu de afzonderlijke componenten kunnen produceren,” zegt hij. “We produceren zeer complexe onderdelen met toleranties van 3 tot 5 µm, waarbij de kwaliteit en precisie van cruciaal belang zijn. Dankzij de NTX 1000 in combinatie met de Sandvik Coromant gereedschappen, verlopen de processen absoluut probleemloos.”


Productiecapaciteit verdubbeld
De grote vraag en de introductie van zes nieuwe horloge-ontwerpen betekende dat Bremont haar productiecapaciteit moest vergroten.

Bates voegt daar aan toe, “Dankzij de samenwerking tussen Sandvik Coromant en DMG MORI was het mogelijk de productie op de NTX 1000 op de allereerste dag te starten.”

www.sandvik.coromant.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers