www.technologieenindustrie.com
Hexagon Manufacturing Intelligence News

HEXAGON BRENGT PC-DMIS 2020 R2 UIT

PC-DMIS 2020 R2 introduceert integratie met Hexagons cloudgebaseerde activabeheersoftware, overeenstemming met de nieuwste ASME-normen, en een hele reeks andere functies om de efficiëntie van workflows te verbeteren.

HEXAGON BRENGT PC-DMIS 2020 R2 UIT

De Manufacturing Intelligence-divisie van Hexagon heeft vandaag PC-DMIS 2020 R2 uitgebracht: de nieuwste versie van de populairste meetsoftware ter wereld. PC-DMIS 2020 R2 introduceert een hele reeks nieuwe functies en verbeteringen om de gebruikerservaring te verbeteren en de inspectie-efficiëntie op te voeren.

Een van de grote nieuwe verbeteringen van PC-DMIS 2020 R2 is zijn volledige integratie met de cloudgebaseerde HxGN SFx Activabeheer-software. Deze oplossing levert een eenvoudige, nauwkeurige manier om te monitoren en analyseren hoe belangrijke bedrijfsmiddelen presteren via een gecentraliseerd, veilig, gebruikersvriendelijk dashboard, ongeacht of bedrijfsmiddelen zich op één locatie bevinden of in meerdere fabrieken wereldwijd. Omdat de gegevens worden verzameld en gehost op het web, kunnen ze via een browser op elk mobiel apparaat worden ingezien. Dit stelt operators in staat om activagebruik, uitvaltijd en gebeurtenismeldingen te monitoren voor realtime besluitvorming gebaseerd op data. In de Routinedetails-weergave hebben gebruikers inzage in specifieke routines in een gedetailleerd overzicht, inclusief Procesinformatie, Routinemeting, Resultaten en Routinegeschiedenis. PC-DMIS-gebruikers met een SMA krijgen tevens onmiddellijke gebeurtenismeldingen over specifieke routines op alle bedrijfsmiddelen.

Geometric Tolerance Command is onze nieuwe „rule-based” GD&T-library die ASME y14.5-2018, ISO 1101-2017 ondersteunt en die een aantal verbeteringen en extra mogelijkheden biedt in vergelijking met de huidige XactMeasure-library. In 2018 werd de y14.5-definitie van datumfuncties bijgewerkt om een wiskundige definitie te bieden voor een enkele datumfunctie die de mechanische datumsimulator of „true geometric counterpart” vertegenwoordigt volgens Y14.5.1 - 2019. Deze nieuwe definitie verbetert de correlatie tussen mechanische inspectiemethoden en digitale gegevens uit coördinatenmeetsystemen en vertegenwoordigt nauwkeuriger hoe onderdelen passen en functioneren zodra ze gemonteerd zijn. PC-DMIS is nu een van de eerste softwareproducten die ASME y14.5-2018 en ISO 1101-2017 ondersteunt, wat producenten in staat stelt vol vertrouwen en efficiënt aan de eisen van nieuwe ontwerpspecificaties te voldoen. De nieuwe foutcontrolefunctie van de software zorgt ervoor dat specificaties voldoen aan ASME- of ISO-normen en markeren ongeldige callouts met duidelijke beschrijvende waarschuwingen om zo te helpen bij het identificeren en oplossen van tekeningfouten. De nieuwe GD&T-library ondersteunt ook model-based definition (MBD) in overeenstemming met huidige ASME- en ISO MBD-normen.

PC-DMIS 2020 R2 introduceert tevens flexibelere rapportagemogelijkheden met 3D PDF. Met deze nieuwe functie is het niet meer nodig om meerdere pagina's uit te printen met verschillende aanzichten van de onderdelen, aangezien het 3D PDF digitale bestand snelle en eenvoudige productanalyse en gegevensextractie mogelijk maakt.

"We zijn zeer verheugd om deze nieuwste versie van onze toonaangevende metrologiesoftware PC-DMIS uit te brengen"
, aldus Ken Woodbine, Senior Product Manager voor PC-DMIS Collaborative Solutions bij Hexagons Manufacturing Intelligence-divisie. „PC-DMIS 2020 R2 biedt verschillende functies en mogelijkheden waarmee het de concurrentie voor blijft. Wij denken dat wij de eerste metrologie-SW zijn die voldoet aan de nieuwste ASME-normen en daardoor kan voldoen aan de behoeften van een veeleisende distributieketen. We zijn daarnaast erg trots op de volledige integratie met SFx Activabeheer, wat gebruikers en management realtime data over hun metrologische apparatuur oplevert, ongeacht hun locatie”.

Dit is de tweede van de twee grote PC-DMIS releases die gepland staan voor 2020. De bijbehorende servicepack-updates bieden maximale betrouwbaarheid van het platform. Om ervoor te zorgen dat onze klanten de nieuwste functies kunnen gebruiken, de laatste updates kunnen downloaden en verder kunnen gaan met onderhoudsupdates, raden we aan een huidige Software Maintenance Agreement (SMA) aan te schaffen. De SMA geeft tevens toegang tot doorlopende technische ondersteuning en service.

PC-DMIS 2020 R2 kan nu al worden gedownload, via de website HexagonMI.com of door middel van de Universal Updater. Meer informatie is verkrijgbaar via lokale verkooporganisaties en dealers van Hexagon.

www.hexagonmi.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers