www.technologieenindustrie.com
Leuze Benelux

Leuze roept beleidsmakers op om een "groene lijn" uit te vaardigen voor ingebruiknames door ingenieurs

De prioriteiten van Leuze tijdens de coronaviruspandemie zijn creativiteit en innovatiekracht: Leuze roept pro-actief, consequent en assertief op tot een "groene lijn" voor het herstel van de economie.

Leuze roept beleidsmakers op om een groene lijn uit te vaardigen voor ingebruiknames door ingenieurs
Leuze CEO Ulrich Balbach pleit voor een "groene lijn" voor ingebruiknemers.

Owen, september 2020  - De coronaviruspandemie vormt een belangrijke uitdaging voor de economie als geheel. Innovatieleider Leuze waagt zich opnieuw aan een unieke weg: In plaats van te klagen en te debatteren, denkt het bedrijf vooruit, handelt het vroegtijdig en pro-actief, kiest het zijn eigen pad en volgt dit consequent en vol vertrouwen. Zo trotseert de innovatieleider de aanhoudende recessieprognoses voor de Duitse economie. Met duidelijke ideeën en concrete eisen - ook aan de beleidsmakers.

Coronavirus is een gezondheidscrisis, geen economische crisis
Veel stemmen hebben het coronavirus vanaf het begin als een economische crisis geportretteerd. "Vanuit ons gezichtspunt, dat het geen accurate beschrijving is", zegt Leuze CEO Ulrich Balbach, gevolgd door de uitleg: "Met uitzondering van de automobielindustrie en de machinebouw, bevinden de industrieën waarin wij, de Sensor People, actief zijn, zich niet in een economische crisis". Balbach ziet het coronavirus eerder als een gezondheidscrisis, niet als een economische crisis. "Maar het is waar dat de gezondheidscrisis een economische crisis in de industriële sector met zich meebrengt door het ontbreken aan politieke oplossingen.

"Groene lijn" voor ingebruiknames door ingenieurs
Volgens Balbach is het belangrijkste probleem dat machinebouwers hun machines niet mogen leveren en in bedrijf stellen, omdat inbedrijfstellers niet naar bepaalde regio's in de wereld mogen reizen. "Dit is een probleem waar alle bedrijven in de industriële sector mee te maken hebben en het is precies de reden voor het negatieve economische traject in de hele industriële sector", aldus Balbach, "Dit probleem kan niet individueel worden opgelost, het moet op het hoogste politieke niveau worden aangepakt". De vrachtwagenindustrie, bijvoorbeeld, heeft een "groene lijn". "Dat is precies wat we nodig hebben voor onze ingebruiknemers! Als we een politieke oplossing zouden hebben voor de verplaatsingen van ingebruiknemers, zou de industriële sector ook een economische opleving zien", zegt Balbach in zijn duidelijke verklaring en eis aan het politiek leiderschap.

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers