www.technologieenindustrie.com
Atlas Copco News

Persinformatie: Uitgebreide kwaliteitsborging op een minimum aan ruimte 

 Atlas Copco Tools helpt gebruikers om hun kwaliteitsprocessen nog efficiënter en betrouwbaarder te maken. Tot nu toe waren meeten controleprocessen vaak tijdrovend, vooral bij montagewerkzaamheden met lage koppels, waarbij een hoog risico bestond op fouten bij de registratie en de overdracht van de resultaten.

Persinformatie: Uitgebreide kwaliteitsborging op een minimum aan ruimte

Dankzij het nieuwe QA-Station (QA staat voor Quality Assurance = kwaliteitsborging) zijn de processen m.b.t. controle en instellen nu eenvoudig uit te voeren en transparant.

De handzame, lichte unit is slim, flexibel en netwerkt. Hierdoor is een breed scala aan processen op het gebied van kwaliteitsborging onmiddellijk ter plaatse uitvoerbaar, waaronder documentatie en traceerbaarheid. Dit betekent dat het voor de assemblage benodigde gereedschap in de toekomst op de werkplek zelf kan worden getest, zonder daarvoor te hoeven slepen met omvangrijke meet- en testapparatuur. Door zijn compacte formaat is het QA-Station uitermate geschikt voor locatieonafhankelijke koppelcontroles en is met een volle accu 16 uur te gebruiken zonder kabel.
Gebruikersspecifieke toepassingsmogelijkheden

Met het QA-Station MT kan een vooraf gedefinieerd testprogramma voor het draaimoment worden geactiveerd, bijvoorbeeld via barcodescanning. In combinatie met een schroefcontroller van het type MTF 6000 is zelfs een USB-synchronisatie mogelijk. Het innovatieve voordeel is dat de werkelijke schroefwaarde in realtime wordt vergeleken met de resultaten van de meetsensor. Zo kunnen bij afwijkingen bijvoorbeeld direct overeenkomstige geautomatiseerde acties worden afgeleid.

In vergelijking met conventionele apparatuur voor het meten van koppels kunnen belangrijke gegevens (gereedschaps- en besturingsinformatie, station-ID's, gecombineerde schroef- en testresultaten) worden geregistreerd en voor de traceerbaarheid worden geëxporteerd naar een digitaal rapport. Dit bespaart veel tijd ten opzichte van niet-geautomatiseerde rapporten en maakt het hele QA-proces overzichtelijker, efficiënter en vooral foutbestendiger. Naast snellere testprocedures dragen de veelzijdige integratiemogelijkheden van het QA-Station in de automatisering bij aan een verhoging van de bedrijfstijd, stijging van de productiviteit en verbetering van de productiekwaliteit.

www.atlascopco.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers