www.technologieenindustrie.com
EPLAN

EPLAN is Siemens PLM Solution Partner: koppeling tussen EPLAN en Teamcenter

Sinds half april is EPLAN officiële Siemens PLM Solution Partner. Het doel van de samenwerking is het bieden van een koppeling tussen twee marktleidende systemen - EPLAN en Teamcenter. Deze integratie sluit een lacune in het PLM proces: de configuratiegegevens voor het EPLAN platform kunnen nu worden verwerkt in Teamcenter. Bedrijven uit verschillende branches kunnen profiteren van deze geïntegreerde aanpak, die deel uitmaakt van een consistent productcreatieproces.

EPLAN is Siemens PLM Solution Partner: koppeling tussen EPLAN en Teamcenter
Maximilian Brandl: "De nieuwe integratie met Teamcenter opent veel deuren voor ons in de groeiende markt van PLM oplossingen," aldus Maximilian Brandl, voorzitter van de Raad van Bestuur van EPLAN. 

EPLAN is nu een officiële Siemens PLM Solution Partner. Als onderdeel van dit partnerschap, dat half april werd gesloten, hebben de bedrijven een verfijnde, toekomstbestendige integratie van het EPLAN platform in de Teamcenter PLM omgeving ontwikkeld. Maximilian Brandl, voorzitter van de Raad van Bestuur van EPLAN, is blij met de ontwikkeling: "In lijn met het partnerprogramma, hebben EPLAN en Siemens Industry Software samen hun kracht bewezen. De integratie van het EPLAN platform in Teamcenter opent voor ons veel deuren in de groeiende markt van PLM oplossingen. Onze gezamenlijke klanten kunnen daarbij enorm profiteren van deze toegenomen consistentie. "Urban August, Senior Vice President en Managing Director van SiemensIndustry Software GmbH & Co. KG, ziet eveneens tal van voordelen voor zijn klanten: "De integratie van EPLAN in Teamcenter stelt onze klanten in staat interdisciplinaire samenwerking te optimaliseren en Teamcenter te gebruiken als een consistent platform voor alle betrokkenen bij de productlevenscyclus."

Verschillende systemen gecombineerd
Het elektrisch ontwerp wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van het productcreatieproces. EPLAN heeft een universele module ontwikkeld om het EPLAN platform te integreren in PLM systemen. De Teamcenter integratie unit, die met deze module is verbonden, integreert nu de EPLAN platformoplossingen naadloos in de PLM omgeving. Dit maakt het elektrisch ontwerp onderdeel van het digitale productmodel. Zo worden bedrijven in staat gesteld uitgebreid product lifecycle management te realiseren in alle disciplines.

Verbeterde procesbetrouwbaarheid
Deze geïntegreerde werkwijze verbetert de dataconsistentie, niet alleen in het productontwikkelingproces, maar ook gedurende de hele levenscyclus van een product. Door de uitgebreide en consistente basisgegevens, kunnen werkzaamheden als onderhoud en reparatie, optimaal worden ondersteund, hetgeen direct leidt tot kortere tijden en lagere kosten. Transparantie is ook een factor. Er is nu direct toegang tot het complete digitale productmodel, zelfs als het productontwikkelingsproces verdeeld is over verschillende landen, dit garandeert permanente gegevensuitwisseling en daarmee betrouwbaarheid en kwaliteit door het gehele productcreatieproces.

EPLAN is Siemens PLM Solution Partner: koppeling tussen EPLAN en Teamcenter

Urban August: "De integratie van EPLAN in Teamcenter stelt onze klanten in staat om interdisciplinaire samenwerking te optimaliseren en Teamcenter te gebruiken als een consistent platform voor alle betrokkenen bij de productlevenscyclus," verklaart Urban August, Senior Vice President en Managing Director van Siemens Industry Software GmbH & Co. KG.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers