www.technologieenindustrie.com
Lantek News

Salz IT vertegenwoordigt Lantek in Oostenrijk

Recent opgericht bedrijf ziet "veel inhaalpotentieel" op het gebied van digitalisering.

Salz IT vertegenwoordigt Lantek in Oostenrijk

Salz IT Solution is de nieuwe premium partner van Lantek in Oostenrijk. Het recent opgerichte bedrijf neemt de consulting en de ondersteuning van de Oostenrijkse klanten over van de softwarespecialist voor de verwerking van plaatmetaal en streeft ernaar zijn portefeuille uit te breiden. De oprichter van het bedrijf, Rene Gruber, ziet nog steeds "veel inhaalpotentieel" in de sector van de plaatmetaalverwerking in Oostenrijk op het gebied van digitalisering.

"Oostenrijk staat nog niet heel ver op het gebied van digitalisering" zegt Rene Gruber over de algemene situatie in zijn thuisland. "Wij Oostenrijkers zijn wat voorzichtiger, wat trager - en we denken dat bepaalde aspecten nog niet voldoende ontwikkeld zijn." Maar de markt is in beweging gekomen omdat de overheid momenteel 'incentives' geeft om te investeren in computers en software. "Op dit ogenblik bestaan er verscheidene financieringsmogelijkheden waarvan bedrijven kunnen profiteren." Gruber wil bedrijven dan ook over de streep trekken.

Tot nu toe werden de Oostenrijkse klanten van Lantek ondersteund door het kantoor in Duitsland. Sinds Salz IT begin 2019 werd opgericht, hebben ze een rechtstreekse contactpersoon ter plaatse die gevestigd is in de regio Ohlsdorf in Opper-Oostenrijk, tussen Linz en Salzburg in de streek Salzkammergut, waarop de naam van het bedrijf is geïnspireerd. Salz IT is momenteel een van de 24 premium partners van Lantek wereldwijd - aanvullend op de 20 locaties van Lantek in 14 landen die samen een uitgebreid netwerk vormen voor advies, hulp en ondersteuning.

"We zijn verheugd dat we Rene Gruber als partner hebben omdat hij het programma heel goed kent", zegt Christoph Lenhard, hoofd van het Lantek-kantoor in Duitsland. Hij kent hem al meer dan twaalf jaar van toen hij nog voor zijn vorige werkgever werkte in de staalindustrie waar Gruber al gebruikmaakte van de Lanteksoftware. "Hij heeft een uitstekende kennis van de machines en de technologie, hij kan aanpassingen - i.e. klantspecifiek maatwerk voor onze Integra en MES-softwaremodules - en nog veel meer leveren. Hij kent onze doelgroep in Oostenrijk bovendien bijzonder goed en kan daarom de consulting en ondersteuning van onze klanten naadloos overnemen."

Salz IT doet "alles digitaal" zegt Gruber, de 26-jarige ondernemer. "Van het opstellen van pc's en telefoonsystemen tot het installeren van servers, opzetten van netwerken en verbinden van locaties." Zijn klanten komen uit alle sectoren. Als partner van Lantek adviseert en ondersteunt hij voornamelijk de bestaande Oostenrijkse klanten. Gruber: "Vorig jaar richtten we ons bedrijf op. Dit jaar willen we ons richten op het verwerven van nieuwe klanten." Gruber heeft momenteel een werknemer maar binnenkort zullen dat er meer zijn.

Van een kleinbedrijf tot een bedrijvengroep met verscheidene locaties

De klanten van Lantek in Oostenrijk zijn voornamelijk afkomstig van de metaalplaatverwerking maar er zijn ook tegel- en steenhouwersbedrijven die gebruikmaken van waterjettechnologie. Het gaat van kleine ambachtelijke bedrijven die uitsluitend gebruikmaken van de Lantek Expert ponsmodule, tot een bedrijvengroep die werkt in een netwerk van verscheidene locaties en met op-maat-gemaakte softwarepakketten van verscheidene Lantekmodules. Wanneer Salz IT zijn klanten adviseert, oplossingen voor hen ontwerpt en installeert, het personeel traint en vervolgens ondersteuning biedt, blijven Gruber en zijn collega's ondersteuning krijgen van het Duitse kantoor van Lantek en, indien nodig, van het hoofdkantoor in Spanje.

Gruber ziet een voordeel voor Salz IT en Lantek enerzijds en de klanten anderzijds omdat hij ook wat van hardware kent. "We kunnen het volledige gamma bieden en, indien nodig, computers en servers installeren, netwerken opzetten en vervolgens softwareoplossingen van Lantek implementeren om te voldoen aan de behoeften van elk bedrijf", zegt Gruber en hij onderstreept: "We veranderen niets aan de IT van onze klanten maar als we ernaar worden gevraagd kunnen we hardwareoplossingen aanbieden die voldoen aan de softwarevereisten van Lantek.

www.lantek.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers