www.technologieenindustrie.com
Stauff News

Veilige hogedrukaansluiting van reddingstoestellen met de Powerpack

Nieuwe schroefkoppeling voor reddingshydrauliek van Stauff.

Veilige hogedrukaansluiting van reddingstoestellen met de Powerpack
De schroefkoppeling QRC-HH is ontwikkeld voor hogedrukhydrauliek en speciaal voor reddingshydrauliek. Een nieuw kenmerk van de huidige modelgeneratie is de zeer effectieve corrosiebescherming op zinknikkelbasis.

De vernieuwde QRC-HH schroefkoppeling voor drukken tot 650 bar, die Stauff nu als innovatie presenteert, kenmerkt zich onder andere door een zeer effectieve corrosiebescherming op zinknikkelbasis. Het is ontwikkeld voor reddingshydrauliek, maar kan ook worden gebruikt in industriële toepassingen, bijvoorbeeld voor het opspannen van gereedschappen.

Bij gebruik van hydraulische reddingstoestellen moeten de gereedschappen snel en veilig met de 'Powerpack' verbonden kunnen worden. Daarbij worden drukken overgebracht die aanzienlijk hoger zijn dan die van de conventionele industriële en mobiele hydrauliek.

Voor deze veeleisende toepassing biedt Stauff de schroefkoppelingen uit de serie QRC-HH aan, die nu in een verbeterde versie beschikbaar is. Dit komt omdat de koppelingen nu gecoat zijn met een zinknikkel-corrosiebescherming, die zich bij Stauff al heeft bewezen als standaardcorrosiebescherming.

De coating biedt ook onder praktijkomstandigheden maximale bestendigheid tegen rode roest / corrosie van het basismetaal en overtreft zelfs de hoogste eisen van corrosiebeschermingsklasse K5, zoals gedefinieerd in het VDMA standaardenblad 24576 voor buisverbindingen. De hoge ductiliteit van de coating creëert de voorwaarden voor een bovengemiddelde slijtvastheid onder hoge mechanische belasting.

De koppeling is geschikt voor werkdrukken tot 650 bar (afhankelijk van de nominale grootte) en wordt vervaardigd in de maten DN 10 tot en met DN 51. Naast de stalen versies zijn er ook roestvrijstalen versies leverbaar. Het maximale nominale debiet voor de grootste nominale maat is 757 l/min. Koppelen en ontkoppelen is ook mogelijk onder restdruk.

Een kenmerk dat vooral door veiligheidsbewuste hulpdiensten zal worden gewaardeerd, is de codering. Dit betekent dat QRC-HH koppelingen snel geïdentificeerd en getraceerd kunnen worden. Typisch Stauff is ook de hoge veiligheidsfactor van de koppeling: de barstdruk bedraagt minimaal vier keer de werkdruk.

Voor fabrikanten van hydraulische reddingsapparatuur die afneembare leidingen voor hydraulische hogedruksystemen nodig hebben, heeft Stauff nog een nieuw product in het assortiment: Als er een hogere druk dan 650 bar nodig is, kan de QRC-HI serie worden ingezet. Het is getest op werkdrukken tot 1000 bar – en is uitzonderlijk compact en licht.

www.stauff.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers