www.technologieenindustrie.com
OMRON News

Sysmac Studio 3D Simulation verhoogt de productiviteit

Logica, motion, robotica, HMI, vision, detectie, veiligheid en 3D-simulatie zijn allemaal geïntegreerd in één platform.

Sysmac Studio 3D Simulation verhoogt de productiviteit

De bijgewerkte Sysmac Studio 3D Simulation Integrated Development Environment (IDE) van OMRON met 3D-simulatie integreert en verifieert de bewegingen van robots en randapparatuur. Het kan de gehele faciliteit digitaal reproduceren om de werking met dezelfde nauwkeurigheid te verifiëren als die van een werkelijke machine. Dit helpt bedrijven om nieuwe efficiënties in hun processen en productiecapaciteit te introduceren.

De IDE vergemakkelijkt het ontwerp door middel van voorafgaande verificatie. Het maakt gebruik van simulaties die voldoen aan de behoefte aan snelle veranderingen in productievestigingen; kortere levertijden voor de ontwikkeling van apparatuur; uiterst nauwkeurige assemblage; en gelijktijdige start van productielijnen op meerdere locaties.

De nieuwe Sysmac Studio 3D Simulation kan worden aangeschaft door eenvoudigweg optionele licenties voor simulatiefuncties toe te voegen aan de Sysmac Studio-programmeersoftware van OMRON's vooraanstaande NJ/NX Series automatiseringscontrollers.

"Conventionele simulators maken gebruik van speciale software, die duur is en specialistische expertise vereist. Als de software anders is dan de controller, is het moeilijk om de simulatieresultaten af te stemmen op de feitelijke werking van de machine," aldus Josep Lario, EMEA Product Marketing Manager voor software, IPC en visualisatie bij OMRON.

Hij concludeert: "Dit is de eerste IDE in de industrie die robots en andere randapparatuur in één enkele bewerking controleert en verifieert. Dit verhoogt de efficiëntie van het ontwerp van de faciliteit en verkort de tijd die nodig is om de productiecapaciteit van de apparatuur, het opstarten en de aanpassingen te bevestigen."

Belangrijkste kenmerken:

  • Eén softwarepakket voor motion, logica-sequencing, veiligheid, aandrijvingen, vision en HMI
  • Volledig in overeenstemming met de open standaard IEC 61131-3
  • Ondersteunt ladder-, structured text- en in-line ST-programmering met een uitgebreide instructieset
  • CAM editor voor eenvoudige programmering van complexe motion-profielen
  • Eén simulatietool voor besturing en motion control in een 3D-omgeving
  • Geavanceerde beveiligingsfunctie met 32-cijferig beveiligingswachtwoord

www.industrial.omron.nl

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers