www.technologieenindustrie.com
Hexagon Manufacturing Intelligence News

HEXAGON LANCEERT VOLGENDE GENERATIE MULTISENSOR COÖRDINATENMEETMACHINE OP INSTAPNIVEAU

OPTIV Lite 3.2.2 brengt nauwkeurigheid, snelheid en slimme technologie-mogelijkheden naar optische CMM's op instapniveau.

HEXAGON LANCEERT VOLGENDE GENERATIE MULTISENSOR COÖRDINATENMEETMACHINE OP INSTAPNIVEAU

Hexagons Manufacturing Intelligence-divisie heeft een nieuwe multisensor coördinatenmeetmachine (CMM) uitgebracht die slimme productie mogelijk maakt door een kostenefficiënt instapniveau te bieden voor geautomatiseerde metingen. De OPTIV Lite 3.2.2 is volledig compatibel met een reeks aan slimme technologieën van Hexagon. Het is een werkbank-CMM die is ontworpen om een soepele overgang te bieden van handmatige naar geautomatiseerde kwaliteitsmethodes voor meer inspectienauwkeurigheid, -betrouwbaarheid en -efficiëntie. Daarnaast biedt de CMM connectiviteit met end-to-end-productieoplossingen voor proces- en productverbeteringen die traditioneel niet te vinden zijn in de functionaliteit van machines op instapniveau.

OPTIV Lite 3.2.2 is speciaal ontworpen voor snelle en nauwkeurige contactloze en tactiele metingen van kleine onderdelen in een scala aan verschillende industrieën, waaronder elektronica, eMobility, fijnmechanica en de medische industrie. De OPTIV Lite 3.2.2 biedt volledige traceerbaarheid van meetresultaten en een vereenvoudigde interface voor gebruiksgemak en is ideaal voor producenten die geautomatiseerde inspectieprocedures naadloos willen integreren of willen voldoen aan de toenemende productievereisten.

OPTIV Lite 3.2.2 is geoptimaliseerd voor betrouwbare inspectie in de buurt van productieomgevingen met zijn stugge mechanische ontwerp, hoge machinedynamiek en mogelijkheden voor nauwkeurige metingen in een groot temperatuurbereik. Deze machine is lichtgewicht en biedt een kleine voetafdruk in de fabriek en uitstekende nauwkeurigheid met zijn 6x gemotoriseerde zoomlens met digitale camera met hoge resolutie. De toepassingsflexibiliteit kan worden vergroot met de optionele touchtrigger-taster HP-TM en het HR-MP-tasterwisselrek die tot drie tastermodules kan bevatten. Andere opties zijn onder meer een lasertriangulatiesensor en een indexeertafel.

PC-DMIS metrologische software wordt standaard meegeleverd met de OPTIV Lite 3.2.2 en gebruikers kunnen de operationele eenvoud vergroten met Inspect, een zelfstandige applicatie die operators op productieniveau in staat stelt eenvoudig meetroutines uit te voeren met een standaard, gebruiksvriendelijke interface. Gebruikers kunnen de systeemstatus op afstand monitoren met HxGN SFx Activabeheer, wat kwaliteitsteams in staat stelt CMM-prestaties te optimaliseren en uitvaltijd te reduceren.

'Producenten van alle formaten en in alle sectoren willen automatisch de met gegevens gecreëerde inzichten vastleggen die slimmere en efficiëntere productie mogelijk maken,'
vertelt Dr. Tobias M. Weber, Productmanager Vision, Hexagons Manufacturing Intelligence-divisie. 'OPTIV Lite 3.2.2 biedt niet alleen een betaalbaar instapniveau voor geautomatiseerde metrologie. Deze CMM stelt producenten in staat de snel ontwikkelende smart factory bij te benen en potentieel kostenbesparende procesverbeteringen door te voeren, terwijl betrouwbare en tijdige inspectieresultaten worden gegarandeerd.'

De lancering van OPTIV Lite 3.2.2 komt tegelijkertijd met de introductie van GLOBAL Lite, een brug-CMM met een vergelijkbare prijs-prestatieverhouding. Deze machines vormen samen de basis van Hexagons CMM-assortiment op instapniveau.

www.hexagonmi.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers