www.technologieenindustrie.com
Stauff News

Corrosiebestendige schroefkoppeling van Stauff voor 720 bar werkdruk

Voor reddingshydrauliek en hydraulische handpompen.

Corrosiebestendige schroefkoppeling van Stauff voor 720 bar werkdruk
De schroefkoppeling QRC-HI is geschikt voor hogedruktoepassingen tot 720 bar. Nieuw in de huidige modelgeneratie zijn de zeer effectieve zinknikkel-corrosiebescherming en de individuele codering van de koppelingen.

In het kader van een vernieuwing biedt Stauff de schroefkoppeling QRC-HI aan voor drukken tot 720 bar met een zeer effectieve corrosiewerende coating op zinknikkelbasis. Nieuw is ook de individuele codering die een snelle identificatie en traceerbaarheid van elke afzonderlijke koppeling mogelijk maakt.

Hydraulische handpompen kunnen gemakkelijk een druk van enkele honderden bar leveren en in veel toepassingen worden de betreffende gereedschappen van tijd tot tijd gewisseld – bijvoorbeeld in de reddingshydrauliek.

Voor dit toepassingsgebied heeft Stauff een schroefkoppeling in het uitgebreide assortiment die speciaal is ontwikkeld voor zeer hoge werkdrukken. De QRC-HI is verkrijgbaar in nominale maten van DN 6,3 tot DN 10 en is geschikt voor drukken tot 720 bar en nominale debieten tot 20 l/min (afhankelijk van de nominale grootte). Het openen en sluiten wordt uitgevoerd door een kegelklep, als alternatief kan de gebruiker ook een versie met een kogelafsluiter (QRC-HIB) gebruiken.

De laatste, herziene versie van deze schroefkoppelingen verschilt van de vorige serie, onder andere door een verbeterde corrosiebescherming. Dit komt omdat de koppelingen vanaf nu gecoat zijn met een zinknikkel-corrosiebescherming, die zich in het standaard-koppelingsprogramma van Stauff al bewezen heeft.

De coating biedt in praktijkomstandigheden maximale bestendigheid tegen rode roest / corrosie van het basismetaal en overtreft zelfs de hoogste eisen van corrosiebeschermingsklasse K5, zoals gedefinieerd in het VDMA standaardenblad 24576 voor buisverbindingen. De hoge ductiliteit van de coating creëert de voorwaarden voor een bovengemiddelde slijtvastheid onder hoge mechanische belasting. Bovendien zijn de QRC-HI koppelingen nu voorzien van een code voor snelle identificatie en traceerbaarheid.

De compacte constructie en het lage gewicht van de QRC-HI (of QRC-HIB), de hoge kwaliteit en de universele toepasbaarheid blijven onveranderd: beide koppelingen zijn uitwisselbaar met andere merken, waarvan het ontwerp voldoet aan ISO 14540.

www.stauff.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers