www.technologieenindustrie.com
Danfoss News

NIEUW: NovoCon M, L en XL - Groot nieuws voor fans van IoT-oplossingen in smart building concepten

Bijna 5 jaar geleden hebben we de NovoCon® S geïntroduceerd, de eerste digitale servomotor die speciaal is ontworpen voor AB-QM drukonafhankelijke inregel- en regelafsluiters. Destijds was dit een revolutionaire servomotor voor het regelen van de flows door afgifteunits in watergedragen HVAC-toepassingen. Met zijn buscommunicatie voor BACnet MS/TP- of Modbus RTU-protocollen was NovoCon® S een voorloper in het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve IoT-oplossingen voor smart buildings.

NIEUW: NovoCon M, L en XL - Groot nieuws voor fans van IoT-oplossingen in smart building concepten

Maak kennis met NovoCon® M, L en XL
Met trots introduceren we onze nieuwe NovoCon® M, L en XL digitale servomotoren. De nieuwe servomotoren, in combinatie met de AB-QM-regelafsluiters, zorgen voor een uiterst nauwkeurige dynamische hydraulische inregeling en regeling voor toepassingen met een hoog debiet.

De NovoCon® M, L en XL zijn specifiek ontworpen om hoge flows nauwkeurig te regelen. Om precies te zijn:

  • De NovoCon® M wordt gebruikt voor AB-QM NovoCon afsluiters DN 40-100 geschikt voor debieten van 3-59 m3/h, bijvoorbeeld voor luchtbehandelingsunits
  • De NovoCon® L wordt gebruikt voor AB-QM afsluiters DN 125-150 geschikt voor debieten van 36-209 m3/h, bijvoorbeeld voor chillers
  • En NovoCon® XL wordt gebruikt voor AB-QM afsluiters DN 200-250 geschikt voor debieten van 80-407 m3/h, bijvoorbeeld voor koudedistributie

In tegenstelling tot de NovoCon® S gebruiken de nieuwe NovoCon® M, L en XL geen plug & play-connectoren en kabels. In plaats daarvan kunnen de servomotoren in daisy-chain worden geschakeld met behulp van standaardkabels, wat het gemakkelijker maakt om grotere afstanden af te leggen. De servomotoren zijn uitgerust met 3 weerstandsingangen om bijvoorbeeld temperatuursensoren aan te sluiten. Wanneer dergelijke sensoren zijn geïnstalleerd op de aanvoer- en retouraansluitingen, kunnen de NovoCon® servomotoren worden gebruikt voor geavanceerde besturingsfuncties zoals Delta T-begrenzing of retourtemperatuurregeling. Met deze functionaliteiten kan de energie-efficiëntie van de luchtbehandelingskast of Chiller worden geoptimaliseerd.

NovoCon® 4-in-1 oplossing
Danfoss NovoCon® servomotoren combineren effectief vier functies in één slimme oplossing:

  • Nauwkeurige debietregeling door lineaire regelkarakteristiek bij variabele drukverschillen en ingebouwde stappenmotor
  • Bus servomotor dankzij de communicatieprotocollen BACnet MS / TP en Modbus RTU
  • I/O apparaat door de weerstandsingangen (3x), analoge ingang (1x) en analoge uitgang (1x)
  • Energiemanager dankzij de geavanceerde algoritmen voor monitoring en energiebeheer

Energiemanagement
Danfoss NovoCon® servomotoren kunnen digitaal worden aangestuurd via BACnet- of Modbus-communicatieprotocollen. Hierdoor is eenvoudige integratie mogelijk en actuele data kunnen worden geleverd aan het GBS. De I/O-interfaces kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om sensoren aan te sluiten. De I/O-poorten zijn ook beschikbaar voor het aansturen van individuele apparaten zoals ventilatoren of het aansluiten van GBS-ruimtethermostaten. Dit betekent dat alle data beschikbaar is in het GBS en kan worden gebruikt voor energiemanagement en predictive maintenance.

Engineering HVAC 4.0 voor smart buildings

De combinatie van AB-QM en NovoCon® servomotoren is een goed voorbeeld van de toenemende digitalisering in HVAC. De combinatie zorgt voor een hoge nauwkeurigheid, hydraulische balans en data. De NovoCon servomotoren voorzien het GBS van real-time HVAC-data voor actief energiemanagement. De mogelijkheid van het koppelen van de motoren biedt ook voordelen bij de inbedrijfstelling. Hierdoor kan dit gedaan worden op afstand. Onze gratis software maakt snelle inbedrijfstelling op afstand mogelijk.

www.danfoss.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers