www.technologieenindustrie.com
Hyundai construction News

Nieuwe Hyundai-investering voor Reston Waste Management

Reston Waste Management, een onderneming in containerverhuur en afvaldiensten in het zuidwesten van Londen, is heel klein begonnen: in 2001 richtte Andrew Reston, de onderneming op met de hulp van zijn vrouw.

Nieuwe Hyundai-investering voor Reston Waste Management

Reston Waste begon met slechts één gehuurde vrachtwagen die door Andrew werd bestuurd. Sharon Reston was de stem aan de telefoon en zorgde voor het binnenhalen van nieuwe opdrachten.

Het familiebedrijf, dat volgend jaar zijn 20e jubileum zal vieren, is in de tussentijd uitgegroeid tot een enorme onderneming en beschikt nu over een wagenpark van 40 DAF-vrachtwagens, twee 14-tons Hyundai HX140LC-graafmachines, twee Hyundai HL940A-wielladers en drie Sennebogen materiaalverwerkingsmachines.

Een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf, dat zijn omzet omhoog zag schieten, werd bereikt in 2012 toen het bedrijf zijn materiaalterugwinningsfaciliteit in Wimbledon, in het zuidwesten van Londen, opende. Op het bedrijventerrein is het altijd een drukte van belang met meer dan 200 bewegingen per dag, uitgevoerd door de DAF-containervrachtwagens. De faciliteit verwerkt tot wel 75.000 ton bouw- en sloopafval per jaar wat vervolgens wordt verwerkt en gerecycled met behulp van de bouwmachines.


Nieuwe Hyundai-investering voor Reston Waste Management

Andrew Reston investeerde in 2018 in zijn eerste Hyundai-machine, een 14-tons HX140LC. Deze machine met 3935 uur op de teller bleek een goede investering te zijn voor het bedrijf. Andrew licht toe: "We kochten onze eerste Hyundai twee jaar geleden van Hyundai-dealer Ernest Doe. We kozen voor het merk Hyundai omdat we gehoord hadden dat het zeer goede, solide en betrouwbare machines waren. We kregen op dat ogenblik een slechte service van ons bestaande machinemerk en heel weinig ondersteuning van de dealer, zodat het moment was aangebroken om ons wagenpark met bouwmachines te vernieuwen."

Hij vervolgt: "Sindsdien hebben we nog drie andere Hyundai-machines van Ernest Doe gekocht, de meest recente is de gloednieuwe HL940A wiellader - dat is een uitstekende machine. Ernest Doe is fantastisch en we hebben een goede relatie met zowel onderhoud als verkoop. Nu bekijken we al de aankoop van nog twee Hyundai's voor volgend jaar."

De nieuwe Hyundai HL940A wordt aangedreven door een Stage V Cummins-motor en levert een aanzienlijke prestatiewinst. De machine is uitgerust met een geïntegreerd automatisch weegsysteem dat tot +/- 1% betrouwbaar is. De HL940A beschikt ook over een verbeterde toegankelijkheid tot de afgedichte motorruimte dankzij een naar achteren kantelende kap waardoor reiniging en onderhoud gemakkelijker wordt. De motorruimte is ontworpen om elk risico van brand als gevolg van vervuiling te voorkomen, zodat hij perfect is voor gebruik in een omgeving vol afval.


Nieuwe Hyundai-investering voor Reston Waste Management

De nieuwe HL940A-machine van Reston Waste werd met een aantal extra's besteld ter bescherming tegen de ruwe omstandigheden in een afvalrecyclingbedrijf. Daartoe behoren beschermde bouten op de cabinebeschermingskooi en beschermde frontlampen en een stofonderdrukkingssysteem in de cabine. Een automatisch tweecomponenten- brandbestrijdingssysteem van Fireward behoort eveneens tot de extra’s. Simpel gesteld is dat een automatische brandblusser. Een andere aanvullende veiligheidsvoorziening is de AAVM- camera waarmee een 360°-zicht buiten de cabine mogelijk is, wat van essentieel belang is tijdens het werken in een potentieel gevaarlijke omgeving.

Jason Bosdet, de assistent-manager van het overslagstation van Reston Waste, is laaiend enthousiast over de nieuwe wiellader. Aldus Jason: "De Hyundai-wiellader is een uitmuntende machine die zijn mannetje staat in de ruwe afvalomgeving, waar hij instabiele ladingen op instabiele ondergronden moet hanteren. Daarnaast is hij zuinig met brandstof, wat voor zo'n krachtige machine heel indrukwekkend is! Dit is ongetwijfeld het beste model wiellader in ons wagenpark - en ik heb al met heel wat verschillende merken gewerkt."

Jason vervolgt: "We hebben helemaal geen klachten over de Hyundai-machines in ons wagenpark - ze hebben maar heel zelden problemen en de uitvaltijd is bijzonder gering. En mocht er eens een probleem zijn, dan zijn de machineonderhoudsmonteurs van Ernest Doe de volgende dag bij ons. Ik kan Ernest Doe niet warm genoeg aanbevelen. Het bedrijf is absoluut de beste machinedealer waarmee we hebben samengewerkt."


Nieuwe Hyundai-investering voor Reston Waste Management

Marius Vaisnys bedient de HL940A en vertelt: "Het is een zeer goede en snel reagerende machine die prettig te bedienen is. Daarnaast is de cabine comfortabel en zeer ruim - hij is ook zeer stil, wat belangrijk is als je de hele dag in een lawaaierige omgeving werkt."

Terwijl Reston Waste Management zich voorbereidt op zijn 20e jubileum in 2021, heeft Andrew Reston een bedrag van £ 1,5 miljoen gereserveerd voor de investering in een nieuw wagenpark. Hyundai Construction Equipment is verheugd dat nieuwe Hyundai-machines deel uitmaken van deze investering en kijkt uit naar het ondersteunen van de toekomstige groei van RWM.

www.hyundai-ce.eu

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers