www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Nieuwe Intesis gateway voor integratie van elektrische voertuiglaadstations in Modbus gebaseerde gebouwbeheersystemen

HMS Networks introduceert een nieuwe Intesis protocolvertaler voor bewaking en controle van OCPP 1.6 gebaseerde elektrische voertuiglaadstations vanaf elke Modbus gebaseerde GBS (Gebouw Beheer Systeem).

Nieuwe Intesis gateway voor integratie van elektrische voertuiglaadstations in Modbus gebaseerde gebouwbeheersystemen

Er is een groeiende behoefte aan oplaadstations voor elektrische voertuigen (EV) in en om gebouwen

De elektrische voertuigindustrie is de laatste jaren exponentieel gegroeid en is niet meer weg te denken. Volgens het International Energy Agency zijn er in 2019 wereldwijd ongeveer 7,3 miljoen laadstations geïnstalleerd. De laadstations zijn in meerdere variëteiten beschikbaar: voor privéparkeerplaatsen, openbare gebouwen, winkelcentra, openbaar vervoer, enz. Het installeren van laadstations in gebouwen draagt bij aan het promoten van de EV-industrie en versnelt de overstap naar duurzame energie. Het is echter ook een uitdaging voor de gebouwen waar de laadstations worden geïnstalleerd. Energiemanagement en beschikbaarheid van deze EV-parkeerplaatsen vereisen intensieve communicatie tussen gebouwbeheersystemen en de laadstations.


Intesis-protocolvertaling tussen OCPP en Modbus RTU/TCP maakt bewaking en controle van EV-laadpunten mogelijk.

Een van de meest gebruikte protocollen in de EV-industrie is OCPP, een standaard die zorgt voor de bewaking en controle op de werking van het EV-laadpunt, zoals het starten of stoppen van het laadproces, het beheer van gebruikers of het uitlezen van energieparameters. Hoewel het protocol door veel fabrikanten van EV-oplaadpunten wordt gebruikt, is dit nog niet het geval bij GBS- of gebouwautomatiseringssystemen.

De nieuwe, innovatieve Intesis-protocolvertaler van HMS Networks biedt een standaardoplossing die de EV- en GBS-markten met elkaar verbindt. Hij stelt GBS systeemintegratoren en fabrikanten van EV-oplaadpunten in staat om op een eenvoudige, kostenefficiënte en betrouwbare manier de basale monitoring en controle van OCPP 1.6 compatibele EV-oplaadpunten vanuit elk Modbus gebaseerd automatiseringssysteem te verzorgen. De gateway zorgt ervoor dat het Modbus GBS niet alleen EV-gebruikers, maar ook laadoperaties en metingen door de EV-lader beheert. Op deze wijze biedt het GBS de gebouweigenaar controle, naast onderhoudsservice en energierapportage. De gateway is beschikbaar in twee versies: een voor 1 laadstation met 7 aansluitingen, en een voor 20 laadstations met elk 7 aansluitingen.


Intesis MAPS maakt eenvoudige en standaard integratie in elk GBS mogelijk

De gateway wordt geconfigureerd met de gratis configuratietool Intesis MAPS voor alle Intesis-protocolvertalers. Intesis MAPS is ontworpen om de OCPP laadstations snel te vinden in het netwerk en te integreren in het gebouwautomatiseringssysteem met een standaard registermap die integratie in elke Modbus TCP of RTU GBS vereenvoudigt.

De combinatie van Intesis MAPS en de Intesis OCPP-to-Modbus TCP/RTU protocolvertaler maakt de integratie van elektrische voertuigen in gebouwbeheersystemen eenvoudig en helpt gebouweigenaren bij het optimaliseren van de EV-technologie in hun faciliteiten en bij de voorbereiding op de EV revolutie.

Meer informatie op www.intesis.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers