www.technologieenindustrie.com
Hyundai construction News

Klaar voor 2021: Hyundai Construction Equipment onthult voor de 20-tons klasse een gloednieuwe Stage V-graafmachine die aanzienlijke prestatieverbeteringen biedt

De 22-tons klasse is de populairste machineklasse in Europa: 1 op de 5 verkochte machines is een 22-tonner.

Klaar voor 2021: Hyundai Construction Equipment onthult voor de 20-tons klasse een gloednieuwe Stage V-graafmachine die aanzienlijke prestatieverbeteringen biedt

De 22-tons graafmachine HX210AL maakt deel uit van de nieuwe A-serie machines van Hyundai Construction Equipment (HCEE) - een nieuwe generatie in de Hyundai-familie - die ontworpen is om betere werkomstandigheden voor operators te creëren en de ultieme eigendomservaring te bieden. Elk detail is zeer zorgvuldig verfijnd zodat het aan de moderne eisen voldoet en deze overtreft, waaronder verbeterde veiligheid en comfort, hogere productiviteit, maximale bedrijfszekerheid en eenvoudig onderhoud.

De nieuwe, krachtige machine HX210AL neemt zijn plek in naast zijn stalgenoot de HX220AL

De HX220AL die in juni vorig jaar werd geïntroduceerd, is de zustermachine van de nieuwe HX210AL - beide machines hebben hetzelfde vermogen van 129 kW. Maar de HX220AL wordt aangedreven door een Cummins B6.7 6-cilinder motor met Stage V-certificering, beschikt over een koppel van 880 Nm (+20% koppel) en heeft geen EGR meer. Beide machines delen hetzelfde onderwagenplatform.

De Hyundai HX210AL beschikt over soortgelijke algemene specificaties als die van de HX220AL, maar met standaardfuncties en een prijsstelling die afgestemd zijn op verhuurbedrijven/dealers die voornamelijk machines verhuren. "We zijn heel enthousiast over dit model. We geloven dat het een uitstekende aanvulling is in de 20-tons klasse waar de markt om vraagt. Wij zijn ervan overtuigd dat de HX210AL de nieuwe norm wordt in heel Europa wat betreft prestaties en gebruikservaring", aldus Gert Peeters, supervisor productspecialisten bij HCEE.

De geavanceerde motor levert de beste prestaties in zijn klasse

De krachtbron van de HX210AL is een robuuste Stage V-gecertificeerde B4.5 Cummins-motor met een innovatief, geïntegreerd 'all-in-one'-uitlaatgas-nabehandelingssysteem dat zowel emissies als onderhoudsbehoeften verlaagt. Doordat een EGR overbodig is geworden, neemt de betrouwbaarheid toe en wordt het onderhoud vereenvoudigd. Hierdoor kan de eigenaar de bedrijfskosten verlagen dankzij een beter brandstofverbruik en langere onderhoudsintervallen.


Klaar voor 2021: Hyundai Construction Equipment onthult voor de 20-tons klasse een gloednieuwe Stage V-graafmachine die aanzienlijke prestatieverbeteringen biedt

Optimale balans van vermogen en precisie

De HX210AL levert meer vermogen en hogere prestaties met een piekkoppel van 780 Nm, wat ongeveer 7% meer is dan zijn voorganger, de R210LC-9A. Daarmee zorgt hij voor een nieuwe mijlpaal in de branche met het laagste brandstofverbruik in zijn klasse, terwijl er niet op vermogen wordt beknibbeld. De nieuwe EPFC (elektronische pompdebietregeling) zorgt voor een geheel nieuw niveau in bedienbaarheid, waardoor operators hun machine exact op de uit te voeren werkzaamheden kunnen afstemmen, met een optimale balans tussen vermogen en precisie.

Veiligheid staat altijd voorop bij Hyundai Construction Equipment

Veiligheid en beveiliging staan altijd bovenaan het lijstje van HCEE en de nieuwe HX210AL vormt daarop geen uitzondering en biedt rondombescherming voor operators, collega's en de machine. De royale cabine biedt een uitstekend zicht, terwijl het optionele geavanceerde camera rondomzichtsysteem (AAVM) de operator een onbelemmerd overzicht van 360° biedt over de omgeving. De graafmachine beschikt ook over het intelligente detectiesysteem voor bewegende objecten (IMOD) dat de operator waarschuwt wanneer mensen of objecten binnen vijf meter van de machine worden waargenomen.

Voor een hogere veiligheid zijn hoorbare en zichtbare alarmfuncties geïntegreerd om de operator aan te manen de veiligheidsgordel te dragen, waarmee de kans op ernstige ongevallen voor operators bij het gebruik van de machines kleiner wordt. Een andere nieuwe functie is de automatische vergrendeling die onopzettelijk starten voorkomt: wanneer de vergrendeling geactiveerd is, kan de graafmachine niet worden bediend met de RCV-hendels.

Geavanceerde technologieën voor de moderne werklocatie

De HX210AL beschikt over verbeterde joysticks en schakelaars voor de operator waartoe een optionele MG/MC (machinegeleiding/machineregeling) behoort, die de exacte positionering van boom en arm aangeeft en automatische bediening mogelijk maakt om zo de bestuurder te ondersteunen tijdens het graven. De MG toont de positie van het bakmes en helpt de operator bij het gebruik van de positioneringsgeleiding. De MC neemt automatisch de controle over het nivelleren met de bak en boom over en heeft een automatische regeling: omhoog, omlaag, naar voren en cabinebescherming.

Deze machine is uitgerust met hoogwaardige, zeer nauwkeurig ontwikkelde Kawasaki-joysticks waarmee nauwkeurige en ergonomische bediening van de machine mogelijk is.

Een Eco-indicator op het instrumentenpaneel van de machine geeft de status 'inefficiënt bedrijf' aan om zo overmatig en onnodig brandstofverbruik door onpraktische werkgewoonten te voorkomen.

Nieuwe, intelligente technologieën zijn geïntegreerd om de productiviteit en de zuinigheid van de machine verder te verbeteren. Om geen hydraulisch geregelde pompen te hoeven gebruiken, heeft Hyundai zijn nieuwe EPFC-systeem (onafhankelijke elektronische pomp regeling) ingebouwd. Dit computersysteem zorgt voor de afzonderlijke regeling van de hydraulische pompen zodat het verlies in hydraulisch debiet wordt verminderd en de productiecapaciteit verhoogd.


Klaar voor 2021: Hyundai Construction Equipment onthult voor de 20-tons klasse een gloednieuwe Stage V-graafmachine die aanzienlijke prestatieverbeteringen biedt

Nieuwe uitstraling en hoogwaardige eigenschappen

De A-serie kent een frisse, nieuwe uitstraling met een donkergrijze boom en arm. De nieuwe kleurstelling is het eerste wat opvalt, maar er zijn andere subtiele veranderingen aan de machine en onder de motorkap, achter de panelen en in de cabine.

De goed uitgeruste Hyundai-cabine is opnieuw aangepakt. Het onderste glaselement in de deur is vergroot om het zicht te verbeteren en de HX210AL beschikt tevens over een nieuw ontworpen, robuust bovenframe. De machine is bovendien voorzien van een luxueuze, luchtgeveerde Grammer-zetel die geleverd wordt met de optionele verwarmingsfunctie.

Het 8"-touchscreen toont alle machinefuncties en geeft de operator feedback over de machinestatus. Een groot aantal opties is toegankelijk via de menu-instellingen die kunnen worden geselecteerd op het touchscreen zelf of met behulp van de haptische jogshuttle- draaiknop. Daarmee kan de operator de machine exact afstellen op zijn/haar wensen en manier van werken en met behulp van een beveiligingscode de machine starten.

Door de nieuw ontworpen motorkap is de motor gemakkelijk toegankelijk voor de routinematige onderhoudscontroles.

Uitvaltijd verlagen met HiMate van Hyundai Construction Equipment

Alle graafmachines uit de A-serie zijn voorzien van een aantal nieuwe servicefuncties die ontwikkeld en getest zijn om de bedrijfstijd van de machines te verbeteren.

Machinediagnose is een belangrijke functie op de moderne graafmachines. HiMate van Hyundai is een beheersysteem op afstand dat toegang biedt tot vitale service- en diagnosegegevens voor Hyundai-machines, ongeacht de locatie.

ECD (Engine Connected Diagnostics) helpt de aftersales-monteurs en dealers met een diagnoseverslag (via e-mail, mobiel, app of HiMate, het telematicasysteem van HCE) over de werking van de motor. Daarmee is een verbeterde controle van de motorstoringscodes mogelijk en het zorgt ervoor dat aftersales-monteurs op de werklocatie komen met de benodigde hulpmiddelen om de fout bij het eerste bezoek te verhelpen.

Het rapport dat door HiMate wordt gegenereerd, maakt een verbeterd voertuigparkbeheer mogelijk door maandelijkse e-mailrapporten te versturen met daarin een analysesamenvatting van het gebruik en het brandstofverbruik.

Technische specificaties:


Klaar voor 2021: Hyundai Construction Equipment onthult voor de 20-tons klasse een gloednieuwe Stage V-graafmachine die aanzienlijke prestatieverbeteringen biedt

www.hyundai-ce.eu

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers