www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

Energie-efficiënte oplossing voor pompaandrijvingen

Altijd op vollast draaien? Geen goed idee bij het gebruik van pompaandrijvingen! De snelheid aanpassen naargelang de echte vraag vergroot aanzienlijk de energie-efficiëntie van pompsystemen. NORD DRIVESYSTEMS levert complete voorgeassembleerde aandrijvingen voor een breed vermogensbereik tot 22 kW. Naast de energiebesparing tot 60 % , profiteren gebruikers van het mindere lawaai, geringe slijtage en een verhoogde levensduur plus de ecologische voordelen.

Energie-efficiënte oplossing voor pompaandrijvingen
Afbeelding: De geïntegreerde pompaandrijvingen van NORD DRIVESYSTEMS kunnen in 4 operationele modi geplaatst worden. Deze modi zijn direct zicht- en instelbaar op het bedieningspaneel.

De SK 200E serie bestaat uit economisch interessante frequentieregelaars die speciaal afgestemd zijn op pomptoepassingen die een precies vermogen vereisen. Ze zijn compatibel met de wereldwijd gangbare netspanningen. NORD kan voor diverse toepassingsgebieden (IP55/IP66, ATEX zone 22/3D) het gewenste aandrijfsysteem configureren.

De geïntegreerde proces- en PI-controllerfuncties maken een volledig geautomatiseerde controle van alle procesvariabelen en een compensatie van onregelmatigheden toe. Dat kan zowel in stand-alone en mobiele toepassingen als in complexe configuraties met meerdere aandrijvingen. Dankzij de twee analoge ingangen kunnen de inverters direct sensorinformatie, zoals druk en debiet, uit het proces verwerken. Optionele signaal- en voedingsconnectoren vergemakkelijken het gebruik en zorgen voor compatibiliteit.

Een programmeerbare energiebesparingsfunctie detecteert onmiddellijk de werking onder deellast, wat de efficiëntie verbetert en de operationele kosten vermindert. De bediening verloopt eenvoudig en flexibel via de stuurklemmen, via busaansluiting of via een optionele potentiometer die directe aanpassingen van de omvormer mogelijk maakt.

Tot 4 operationele modi kunnen opgeslagen worden, wat de opstarttijd verkort. Na een schoonmaakbeurt of na verandering van de procesvloeistof kan dat tijd besparen. De aangepaste parameters kunnen ook makkelijk geëxporteerd worden naar andere aandrijvingen via een opslagmedium, via systeembus of via een ethernetinterface. Omdat schakelkasten niet langer nodig zijn, zijn er bij de gedecentraliseerde versie minder bekabelingswerken vereist. Bovendien is de inverter voorgeassembleerd, wat de elektrische installatie aanzienlijk makkelijker maakt.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers