www.technologieenindustrie.com
COVAL

FPC-serie zuignap - portret van een specialist

De universele zuignap voor alle soorten Flow Pack-verpakkingen. FPC staat voor FlowPack Cup: deze zuignap van COVAL is volledig geoptimaliseerd voor het verwerken van FlowPack-verpakkingen. Een echte technologische doorbraak voor een verpakkingsmethode die zich continu verder ontwikkeld.

FPC-serie zuignap - portret van een specialist

FlowPack beschikt nu over een eigen zuignap


FlowPack-verpakkingen bieden veel voordelen:
- Direct voedselcontact
- Groot zichtbaarheidsgebied om de producten te tonen
- Groot aantal toepassingen in verschillende industrieën: vers fruit en groenten, voedselverwerkende industrie, cosmetica, laboratoria en meer
- Hoge productiesnelheden en lage kosten
 

Als het echter om vacuümbehandeling gaat, is flexibiliteit een absolute uitdaging. Dit levert namelijk een hoog risico op lekkage op en mogelijk een slechte grip op het product of de noodzaak om te compenseren met een hoog vermogen. COVAL is met de FPC-serie zuignap deze uitdaging aangegaan. Het gaat hier om een speciaal ontworpen ultraflexibele verpakking dat "aan het product blijft plakken" ongeacht vorm of materiaal. Hierdoor is het in staat om zeer hoge productiesnelheden te ondersteunen. Om dit te bereiken heeft COVAL nauw samengewerkt met fabrikanten van verpakkingsmachines, zodat bij het ontwerp rekening kon worden gehouden met hun mogelijkheden en eventuele beperkingen. Ook zijn de zuignappen samen met deze fabrikanten onderworpen aan praktijktests.


FPC-serie zuignap - portret van een specialist  
FPC-serie zuignap - portret van een specialist


De FPC-serie is gebaseerd op drie belangrijke innovaties:

1. Dunne en golvende bloemvormige lippen die perfect op de verpakking passen, ongeacht de vorm.
2. Opstaande randen aan de binnenzijde die zorgen voor een geoptimaliseerd vacuüm, zonder dat het product in de verpakking kan worden beschadigd. De randen versterken bovendien de grip op het te verwerken product.
3. Koppelingen met een haakse vacuümverdeler die elk verlies aan efficiency voorkomt wanneer het product wordt vastgehouden. 
4. Materialen: food-grade siliconen en plastic inzetstuk die voldoen aan de FDA- en CE-normen.
 

Wat maakt het verschil?

Een uitgebreid assortiment
- Verkrijgbaar in 4 maten: Rond  Ø35 mm 1.5 bellow ; Rond, Ø45 mm  and Ø60 mm elliptisch, 120 x 100 mm
- Materiaal: blauwe siliconen zuignappen, kunststof fittingen
FPC-zuignappen zijn compatibel met FDA-voedingsnormen (FDA 21 CFR 177.2600.). Ook voldoen zij aan de Europese verordening (EG) 1935/2004.
- Twee flexibiliteitsniveau’s: 35 en 50 Shore

Bestand tegen hoge productiesnelheden
- Het grijpvermogen zorgt voor hoge productiesnelheden
- Geen onderbreking van de verpakkingslijn door foutief aangrijpen

Veiligheid

- De zuignap uit de FPC-serie is gemaakt van siliconen, een materiaal dat wordt aanbevolen vanwege zijn temperatuurbestendigheid en voedselveiligheid. Ook de kunststof fittingen voldoen aan de voedingsnormen.
- De blauwe kleur van de zuignap vergemakkelijkt de detectie door visuele detectiesystemen op productie- en verpakkingslijnen.

Energiebesparing
De luchtdichtheid van de zuignappen uit de FPC-serie maakt een overmaatse vacuümgenerator overbodig, wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert.

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers