www.technologieenindustrie.com
Schneider Electric News

Smart Building Operator TPEX International biedt volledige Smart Buildings Technologie ‘As a Service’ aan, gebaseerd op de EcoStruxure productlijn

Het in Amsterdam gevestigde TPEX International wordt ’s werelds eerste EcoStruxure Building Operations Expert partner van de multinational Schneider Electric. De samenwerking biedt gebouweigenaren en assetmanagers een geïntegreerde productlijn, 24x7 beheer en volledige operationele exploitatie vanuit de cloud van slimme gebouwen die op basis van een ‘pay-per-use’ en ‘as a service’ zal worden aangeboden.

Smart Building Operator TPEX International biedt volledige Smart Buildings Technologie ‘As a Service’ aan, gebaseerd op de EcoStruxure productlijn
Unieke wereldwijde samenwerking tussen TPEX International en Schneider Electric

Gedreven vanuit de eisen in het bouwbesluit (Parisproof, BENG) en vanuit gebruikersperspectief die meer comfort, een gezonder gebouw en een hogere productiviteit vragen, dienen gebouwen steeds vaker te worden ontworpen als slimme gebouwen. In deze gebouwen worden grote hoeveelheden sensoren en complexe digitale infastructuren geïnstalleerd. Productiviteit, duurzaamheid en een gezond gebouw is vandaag de dag ook de topprioriteit van eigenaren en asset managers. Die slimme technologie heeft betrekking op bijvoorbeeld apparatuur voor toegangscontrole, beveiliging, liften en verlichting, maar ook CO2, temperatuur en luchtvochtigheid binnen de panden.

Robuuste systeem-integratie en dagelijks operationeel beheer is essentieel om al deze individuele systemen met elkaar te laten samenwerken. Met haar aanpak verzekert TPEX dat alle technologie in een slim gebouw volledig tot zijn recht komt en de doelstellingen (lagere operationele kosten, duurzaamheid en een gezonder gebouw) op langere termijn ook daadwerkelijk worden gerealiseerd. TPEX beschikt daarvoor over een eigen Slimme Meldkamer voor 24/7 actieve monitoring van alle technologie (waaronder het gebouw beheer systeem, de sensoren, de IP backbone, etc.) en stuurt als ketenregisseur alle installateurs en onderhoudspartijen aan.

EcoStruxure
Het EcoStruxure platform van Schneider Electric is open, modulair en schaalbaar waardoor het zich gemakkelijk laat koppelen met technologie van andere aanbieders. Vaak worden slimme gebouwen opgeleverd met moderne en intelligente software (bijvoorbeeld een gebouwbeheersysteem), maar deze omgeving wordt dan niet of onvoldoende gebruikt na de oplevering en tijdens de day-to-day exploitatie van het gebouw. Een slim gebouw heeft dagelijkse monitoring en bijsturing nodig om de gewenste hoogste prestaties te kunnen halen. Door inzet van AI-analyse tools van Schneider Electric en de 24x7 Operatie van TPEX kunnen gebouwen nu beter worden gemonitord dat zal leiden tot betere prestaties en lagere kosten.

Debby Slofstra, Vice President Building Schneider Electric: “Voor Schneider Electric betekent de samenwerking met TPEX dat we gezamenlijk het beheer van slimme gebouwen in de vorm van geïntegreerde dienstverlening kunnen aanbieden. Onze producten worden nu ingezet als onderdeel van een 24x7 dienstverlening en zullen dagelijks worden gemonitord waardoor er betere gebouwprestaties worden gerealiseerd. Door toevoeging van onze AI producten als Building Advisor en Energy Advisor op het gebouwbeheersysteem, kunnen uitgebreide analyses worden gedaan op de exploitatie van de resultaten van het gebouw, hetgeen zal leiden tot efficiëntere gebouwen”

Robert Rosier, CEO & founder van TPEX: “Samen met Schneider Electric kunnen wij ervoor zorgen dat de potentie die slimme gebouwen hebben, ook echt wordt gerealiseerd. Dat betekent een meer duurzamere exploitatie, een gebruikservaring van een hoger niveau en een aantrekkelijker rendement over een langere termijn. Daarnaast zullen we vanuit de samenwerking de EcoStruxure-technologie ook “As a Service” en als “pay-per-use” gaan aanbieden, vanuit de cloud en volledig gefinancierd over de exploitatieperiode van het gebouw. Wij worden de eerste partij die de EcoStruxure producten zo gaan aanbieden, dus ook aan gebouwontwikkelaars en installateurs.”

Over TPEX
Sinds 2010 zet TPEX de meest modere technologie in om gebruikers van gebouwen de beste verblijfservaring te bieden en eigenaren/financiers van onroerend goed het optimale rendement. Dat doet TPEX o.a. met actief 24/7 beheer inclusief video-observatie, toegangsdetectie en monitoring op afstand van alle meet- en regelfuncties van de installaties in een pand. TPEX is een Smart Building Operator en draagt zorg voor de dagelijkse monitoring van alle actieve gebouwgebonden systemen en stuurt ook het gehele onderhoudsproces aan. TPEX werkt hierbij nauw samen met onderhoudspartijen en creëert één holistisch beeld, afgezet tegen de doelstellingen van het gebouw.

www.se.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers