www.technologieenindustrie.com
Gemu Group News

DUBBELEXCENTRISCHE VLINDERKLEP GEMÜ TUGELA GESCHIKT VOOR NOG HOGERE TEMPERATUUR- EN DRUKVEREISTEN

Dubbelexcentrische vlinderklep GEMÜ Tugela geschikt voor nog hogere temperatuur- en drukvereisten. Afsluiterspecialist GEMÜ levert vanaf nu de serie GEMÜ R470 Tugela in de waferuitvoering met een nominale breedte van DN 50 tot DN 600.

DUBBELEXCENTRISCHE VLINDERKLEP GEMÜ TUGELA GESCHIKT VOOR NOG HOGERE TEMPERATUUR- EN DRUKVEREISTEN

Deze hoogwaardige kleppen worden al enkele jaren met succes verkocht door GEMÜ China. Vanaf nu is het assortiment vlinderkleppen van GEMÜ wereldwijd compleet en leverbaar.

De vlinderklep GEMÜ Tugela onderscheidt zich met name door de dubbelexcentrische constructie. Om deze reden wordt hij ook wel aangeduid als 'high performance'-vlinderklep. Hij is geschikt voor een druk van maximaal 40 bar of een temperatuur van maximaal 230 °C. De klepring komt bij het openen direct uit de pakkinghouder, wat de slijtage vermindert en daarmee de levensduur verhoogt. Met de borgschroef op de aandrijfflens kan de pakkingbus op de as, die op een koolstofkous gelagerd wordt, rechtstreeks op de as aangehaald worden, zodat de vlinderklep in gemonteerde staat onderhouden kan worden. Dit maakt het onderhoud een stuk gemakkelijker.

Eenvoudig openen en langere levensduur door dubbelexcentrische uitvoering

Bij de constructie van vlinderkleppen worden drie standaarduitvoeringen onderscheiden.

Bij de centrische uitvoering – dat wil zeggen de serie GEMÜ Victoria – ligt het draaipunt in het midden van de houderunit. Dat betekent dat de hoofdafdichting onderbroken wordt door de as.

Bij de enkelexcentrische constructie is de hoofdafdichting naar de aandrijvende as verplaatst. Bij deze constructie wordt de gehele 360°-afdichting niet onderbroken.

Bij de dubbelexcentrische uitvoering is daarnaast – als tweede excentriek – de aandrijvende as nog uit de pijpleidingas verplaatst, zodat het midden van de as ten opzichte van het midden van de pijpleiding iets verschoven is.

Andere kenmerken van de vlinderklep GEMÜ R470 Tugela zijn de asuitblaasbeveiliging, die als extra veiligheidsmaatregel dient, en de verbeterde afdichting door middel van het geoptimaliseerde kogelvormige schijfontwerp. Bovendien heeft de GEMÜ R470 Tugela een antistatische veer voor gebruik in een ATEX-omgeving en een TFM–zittingring die uitstekend bestand is tegen verbrossing en toepassing in een breed temperatuurbereik mogelijk maakt.

www.gemu-group.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers