www.technologieenindustrie.com
Hyundai construction News

Hyundai HX520L graafmachine speelt een belangrijke rol in de marmergroeve van Colonnata

Alba Ventura S.r.l., een bedrijf dat actief is in marmersteengroeven, heeft de HX520L graafmachine aangeschaft bij Toscomeccanica, de Hyundai Construction Equipment-dealer voor de Toscaanse regio.

Hyundai HX520L graafmachine speelt een belangrijke rol in de marmergroeve van Colonnata

Deze indrukwekkende 52-tons graafmachine vervangt een model met dezelfde capaciteit en is continu actief in de Carrara-groeve waar marmer van hoge kwaliteit, zoals het witte Cattani-marmer, wordt gewonnen.

Veel vermogen, bijzonder stabiel en maximale efficiëntie -dat zijn de troeven die de Hyundai HX520L graafmachine meteen uitspeelt in de marmergroeve van Colonnata in Carrara. "Vanaf de eerste werkdag in onze marmergroeve liet de Hyundai graafmachine zien uit welk hout hij gesneden was -een krachtige machine, maar ook gevoelig en nauwkeurig in zijn bewegingen; een echte kampioen die zijn mannetje staat opelk type terrein",aldus Roberto Vernazza, eigenaar van Alba Ventura.

Aangedreven door de Scania DC13 084A 12.7-liter zescilindermotor met Stage IV-certificering en een vermogen van 316 kW staat de HX520L garant voor een uitstekende energie-efficiëntie in combinatie met een hoog prestatieniveau. Om het vermogen onder de zwaarste bedrijfsomstandigheden te optimaliseren, heeft HCE de graafmachine uitgerust met toonaangevende technologieën: de eco-indicator, een systeem dat onmiddellijk feedback geeft over debrandstofefficiëntie wanneer de machine in gebruik is.IPC (Intelligent Power Control), een functie die de hydraulischepompen regelt op basis van de werkomgeving en de snelheidsmodus, balansmodus of hogere efficiëntie selecteertom de machineprestaties aan te passen. De nieuwe variabele power controle verhoogt bovendien het vermogen, ongeacht de werkomgeving.


Hyundai HX520L graafmachine speelt een belangrijke rol in de marmergroeve van Colonnata

"We zijn ergblij met de HX520L graafmachine. In onze groeve hadden we echt een nieuwe machine nodig om het oude model met dezelfde capaciteit te vervangen. Daarom namen we contact op met de dealer in Massarosa, Toscomeccanica, die ons al jaren op een professionele ensnelle wijze ondersteunt met onderhoudsdiensten. Ook in dit geval boden ze meteen de helpende hand door een model te selecteren dat aanonze verwachtingen zou voldoen",merkt Roberto Vernazza op.

De echte waarde van de HX520L graafmachine zitin zijn duurzaamheid en kracht. De solide constructie van het boven-en onderframe, dat bestand is tegen stoten van buitenaf en geschikt is voor hoge lasten, evenals de krachtige accessoires die tot op het bot zijn getest, laten de echte waarde zien van de HX-serie in veeleisende werkomgevingen als groeven, en staan bovendien borg voor een hogere productie.


Hyundai HX520L graafmachine speelt een belangrijke rol in de marmergroeve van Colonnata

Verlaagd geluid, lage trillingen en een ergonomisch ontwerp maken de cabineruimte nog comfortabeler en prettiger. De voordelen inzake comfort omvatten een ruime cabine, duidelijke joysticks en schakelaars, uitstekend zicht en een krachtige airconditioning. De standaard geveerde zetelmet verstelbarerugleuning die op lengte en gewicht kan worden ingesteld, heeft een hoofdsteun en een armsteun die eveneens verstelbaar zijn. Aan de voet van de zetelbevindt zich een motornoodstop. Omdat de aandacht bij de HX520L graafmachine uitgaat naar veiligheid en comfort van de operator, kunnen de instrumenten op elk moment snel en veilig worden afgelezen, zodat de operatoren over een optimale werkomgeving beschikken.


Hyundai HX520L graafmachine speelt een belangrijke rol in de marmergroeve van Colonnata

"De HX520L graafmachine is niet alleen een robuuste, krachtige machine, maar hij biedt ook langere onderhoudsintervallen en gemakkelijker onderhoud, waardoor bezoeken aan de werkplaats tot een minimum worden beperkt. Daarnaast zijn de onderhoudslocaties gemakkelijk toegankelijk en zijn de smeerpunten gecentraliseerd. En wat zeker niet mag worden vergeten, is dehoogperformante oliefilter waardoor hetvervangingsinterval verlengd is naar 500 uur. Dat zijn zeker de belangrijkste aspecten voor onze klanten, die de uitvaltijd van de machine tot een absoluut minimum willen beperken", aldus Claudio Bacci, eigenaar van Hyundai Construction Equipment-dealer Toscomeccanica.

www.hyundai-ce.eu
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers