www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks introduceert 's werelds eerste industriële 5G router en starterkit

HMS Networks introduceert de eerste commercieel verkrijgbare industriële 5G router die is geoptimaliseerd voor industriële private netwerken. De Wireless Router 5G ondersteunt Ericsson Industry Connect 5G netwerken en zorgt ervoor dat gebruikers op hun eigen locatie aan de slag kunnen gaan met 5G.

HMS levert ook een kant-en-klare starterkit voor het testen en evalueren van typisch industriële use cases.

Voor early adopters

De Wireless Router 5G is ontwikkeld door HMS Networks' technologie-initiatief ‘HMS Labs’ en stelt early adopters van 5G in staat om de nieuwe technologie uit te proberen. Het is de eerste commercieel verkrijgbare industriële 5G router die is geoptimaliseerd voor private netwerken die voldoet aan de CE-conformiteitstest.

Met 5G in een fabriek profiteren gebruikers van een draadloos netwerk dat voldoet aan industriële eisen op het gebied van communicatiesnelheid en beveiliging - inclusief alle flexibiliteit die bij draadloos hoort.


Partnerschap met Ericsson

De Wireless Router 5G is uitgebreid getest met de Ericsson Industry Connect 5G oplossing in standalone (SA) bedrijf met frequentieband n78. Het stelt gebruikers in staat om een robuuste mobiele verbinding te creëren in een industriële productieomgeving. Met 4G en 5G mobiele technologieondersteuning is het een ideale communicatieoplossing voor automatisch gestuurde voertuigen, AGV's en andere industriële machines.


Starterkit beschikbaar

HMS levert tevens een starterkit waarmee 5G en het opstarten van een netwerk met Ericsson Industry Connect kan worden geëvalueerd. De Starterkit bevat de Wireless Router 5G en twee industriële IO-Link sensoren die data versturen over het 5G netwerk. Hiermee kunnen gebruikers 5G in hun eigen omgeving uitproberen zonder dat ze zelf een applicatie vanaf scratch hoeven op te zetten.

De data van de sensoren zijn toegankelijk via de Modbus TCP en MQTT protocollen, evenals in het JSON-formaat. Er is ook een web gebaseerde demo beschikbaar om de sensordata over het 5G-netwerk in een gewone browser te tonen.

 

"We zijn er trots op dat we steeds voorop lopen op het gebied van technologie en deze eerste commercieel verkrijgbare industriële 5G router is daar weer het bewijs van," aldus Dr. Jens Jakobsen, Development Manager bij HMS Labs. "Met de Wireless Router 5G en de 5G Starterkit met IO-Link sensoren kunnen gebruikers eenvoudig met 5G aan de slag in een industriële omgeving en zo gebruik maken van een technologie die ongetwijfeld zeer voordelig zal uitpakken voor de industrie."


Nu beschikbaar via HMS Labs

In eerste instantie is de router alleen beschikbaar voor gebruikers van het Industry Connect systeem van Ericsson. Kwalificatie van verschillende andere infrastructuurproviders en telecomoperators is gaande.


Video


HMS Networks introduceert 's werelds eerste industriële 5G router en starterkit


Meer informatie op: https://www.hms-networks.com/technologies/5G/5G-solutions-starterkits

 

Afbeeldingen


HMS Networks introduceert 's werelds eerste industriële 5G router en starterkit

De Wireless Router 5G van HMS.


HMS Networks introduceert 's werelds eerste industriële 5G router en starterkit


HMS Networks introduceert 's werelds eerste industriële 5G router en starterkit

De 5G Starterkit met IO-Link sensoren wordt geleverd in een doos en bevat de Wireless Router 5G en twee sensoren voor het meten van afstanden en signaalsterkte.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers