www.technologieenindustrie.com
Hyundai construction News

Hyundaiwielladers klaren de klus bij USUM Recycling

In het plaatsje Steigra (50 km ten westen van Leipzig) staat ingenieur Sven Heinisch aan het hoofd van de bedrijfsgroep USUM die in 1992 door zijn vader is opgericht. USUM staat voor Unstrut-Saale-Umweltschutz (milieubescherming Unstrut-Saale).

Hyundaiwielladers klaren de klus bij USUM Recycling

De Hyundai-wielladers HL965 en HL940A bij USUM Recycling in Steigra, Duitsland sorteren en laden recycleerbare materialen.

De groep USUM Grundstoffaufbereitung und Service GmbHis actief op een +/-zeven hectare groot industrieterrein op de gehercultiveerde, voormalige vuilstortplaats in een kalksteengroeve. Tegenwoordig beschikt het bedrijf over een team van acht medewerkers en produceert o.a.:

  • Compost voor gebruik in de landbouw, gecertificeerd door het Duitse instituut voor kwaliteitsborging en certificering (RAL)
  • Aarde
  • Minerale potasmest
  • Recycleerbarematerialen uit mineraal bouwafval

Sinds september 2020 maakt het bedrijf gebruik van een nieuwe Hyundai HL965 wiellader met een bedrijfsgewicht van 20 ton en een nettovermogen van 201 kW (met een bak van 3,5 m3), naast een nieuwe 13-tons HL940A-machine uit dezelfde serie, met een nettovermogen van 116 kW (2,5 m3bak). Beide wielladers worden gebruikt voor het samenstellen en keren van composthopen, het laden van vrachtwagens met recycleerbarematerialen en algemenelaadwerkzaamhedenen reinigingsklussen.


Hyundaiwielladers klaren de klus bij USUM Recycling
Met zijn bak van 2,5 m3en een storthoogte van 2765 mm kan deze wiellader zelfs grote hoeveelheden recycleerbare materialen laden

Heinisch kocht de nieuwe wielladers van de Hyundai-dealer Tecklenborg Baumaschinen GmbH diegevestigd is in Leisnig en heeft ze op maat laten maken om aan zijn specifieke eisen te voldoen. "De 45% subsidie die wij ontvangen uit een programma om de CO2-emissies te verlagen, stelde ons in staat om deze moderne, zeer zuinige Hyundai-wielladers aan te schaffen en twee zeer oude machines in te ruilen," vertelt Heinisch. Wielladeroperator Udo Hartung, die de HL940A dagelijks bedient in lastige en zware recyclingwerkzaamheden, is ook blij met de zeer nauwkeurige bediening van deze stille machine. Het lage brandstofverbruik van de machine van zo'n zes liter per uur is ook een belangrijke factor.

Een operatorcabine met klimaatregeling is een onmisbaar onderdeel voor de geurintensieve recyclingwerkzaamheden. De HL965 wiellader is tevens uitgerust met een beschermend ventilatiesysteem van de firma SEKA. Het systeem van SEKA is niet nodig voor de HL940A, omdat de machine uitgerust is met cabinetechnologie van de nieuwste generatie, maar de onderneming koos er toch voor als extra comfortfunctie voor de operator.


Hyundaiwielladers klaren de klus bij USUM Recycling
Deze wiellader met een nettovermogen van 116 kW en een bedrijfsgewicht van 13 ton kan worden uitgerust met bakken met een capaciteit van 1,1 tot 2,4 m3en er is ook een XT-versie leverbaar met een verlengde giek.

De Hyundai-dealerTecklenborg zorgt voor alle service-en reparatiewerkzaamheden aan de wielladers en USUM Recycling is zeer tevreden met de dienstverlening van deze dealer. De wielladers worden jaarlijks ca. 1500 uur gebruikt.

www.hyundai-ce.eu

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers