www.technologieenindustrie.com
NSK

Investeren in NSKHPS lagers levert staalproducent aanzienlijke besparing op

Door de glijlagers op zijn transportbanden te vervangen door NSKHPS tweerijige tonlagers van NSK, maakte een staalproducent korte metten met de stilstanden die hem gemiddeld zes keer per jaar troffen. De nieuwe lagers leveren zo een besparing op van 15.556 € per jaar. In de staalfabriek verplaatst de transportband de balkvormige platen terwijl zij onderweg afkoelen.

In deze specifieke productiefaciliteit gingen de glijlagers van de transportband ongeveer zes keer per jaar stuk. Dat was voornamelijk te wijten aan de uitdagende werkomgeving in de open lucht en de hoge belastingen.

Om de hoge kosten voor het vervangen van de lagers, de benodigde onderhoudstijd en het productieverlies aan te pakken, deed de fabriek een beroep op de expertise van NSK en haar AIP Programma.

Het specialistenteam van NSK analyseerde de toepassing en stelde voor om tonlagers te gebruiken. Die zouden beter bestand zijn tegen de veeleisende bedrijfsomstandigheden, wat stilstand zou voorkomen en de productiviteit verbeteren. Als type werd het NSKHPS tweerijig tonlager voorgesteld.

Tijdens de evaluatieperiode van één jaar trad er dankzij de nieuwe NSKHPS lagers geen enkele storing op. Er was bovendien geen enkele tussenkomst van het onderhoudsteam vereist, omdat zowel het binnendringen van vuil als de behoefte aan smering sterk vermindert. Dat levert de klant nog extra winst op.

In totaal bedroeg de jaarlijkse besparing 15.556 €. Er is overigens nog potentieel voor grotere besparingen gedurende de komende jaren, omdat de NSKHPS tweerijige tonlagers een theoretische levensduur hebben van liefst 7,2 jaar.

De NSKHPS tweerijige tonlagers maken gebruik van de modernste materiaaltechnologie, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen met hoge snelheden en dito belastingen. In de verwerkende metaalindustrie is dat zeker het geval. Opmerkelijk is dat de hoge belastbaarheid van de tweerijige tonlager (25% hoger), OEM’s van machines en systemen zelfs toelaat om in sommige toepassingen kleiner te dimensioneren. Verder garanderen deze lagers ook temperatuurstabiliteit tot 200°C.

De NSKHPS tonlagers met een stalen of messing behuizing hebben een ijzersterke reputatie en garanderen een levensduur die deze van conventionele alternatieven ver overtreft. Dat resulteert in lagere onderhoudskosten en een betere productiviteit. De componenten zijn beschikbaar in boringdiameters van 40 tot 260 mm.

1) Een transportband in een staalfabriek verplaatst balkvormig materiaal langs een transportband terwijl het product afkoelt


Investeren in NSKHPS lagers levert staalproducent aanzienlijke besparing op
2) De NSKHPS tweerijige tonlagers zijn geschikt voor hoge snelheden en dito belastingen


Investeren in NSKHPS lagers levert staalproducent aanzienlijke besparing op

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers