www.technologieenindustrie.com
NSK

Online opleidingsmodule voor continugieten nu beschikbaar op NSK academy

Het populaire online platform NSK academy beschikt sinds kort over een nieuwe opleidingsmodule, te weten: continugieten. Deze nieuwe module is toegevoegd aan de sectie ’steels & metals’ van het portaal. De opleiding is interessant voor iedereen die betrokken is bij het specificeren van lagers, die tijdens het continugietproces met zware werkomgevingen geconfronteerd worden. Zoals het geval is met alle andere opleidingsmodules die via de NSK academy gevolgd kunnen worden, moeten geregistreerde gebruikers die de cursus volgen 80% halen om een slaagcertificaat te ontvangen.

De extreme bedrijfsomstandigheden van continugietmachines zorgt ervoor dat de betrouwbaarheid en levensduur van lagers makkelijk onder druk kan komen te staan, als de broodnodige zorg en aandacht tijdens het selectieproces ontbreekt. Warmte, zware belastingen, ultralage snelheden en doorbuiging van de wals zijn enkele van deze zware omstandigheden, en dan zwijgen we nog over de meest voorkomende lagerfout in de toepassing: differentiële schuif-/glijwrijving.

Aan het begin van de nieuwe opleidingsmodule leren de deelnemers meer over het continugietproces en de betrokken machines, met bijzondere aandacht voor de ’twin-strand technology’. Daarna wordt dieper ingegaan op de lagers, met name op tweerijige tonlagers en hun vermogen om zware belastingen, uitlijnfouten en thermische uitzetting van de as op te vangen. Ook wordt nagegaan hoe deze lagertypes omgaan met het fundamentele probleem van glijden.

De nieuwe opleidingsmodule van NSK behandelt ook cilinderlagers. Het cilinderrolcontact biedt het voordeel van zuivere beweging. Daardoor wordt slijtage door glijdende wrijving voorkomen en krijgen de betrouwbaarheid en levensduur een duidelijke boost.

Na het volgen van deze nieuwe opleidingsmodule krijgt de volger een essentieel inzicht in de fundamentele principes achter de lagerselectie voor continugiettoepassingen. Iedereen die werkzaam is binnen de continugietsector, van verkoop, technische ondersteuning en R&D, tot onderhoud en engineering, heeft baat bij de opleiding.

Door de voortdurende pandemie is online en op afstand leren relevanter dan ooit. De NSK academie kan platformgebruikers helpen om de kennis die ze dagelijks toepassen verder uit te breiden, en de nieuwste NSK lageroplossingen te gebruiken om de levensduur van machines te maximaliseren.

De module is te vinden op www.nskacademy.com (een snel en eenvoudig registratieproces is vereist voor nieuwe gebruikers).

De nieuwe opleidingsmodule biedt een essentieel inzicht in de fundamentele principes achter lagerselectie voor continugiettoepassingen
 

Online opleidingsmodule voor continugieten nu beschikbaar op NSK academy

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers