www.technologieenindustrie.com
OMRON News

OMRON werkt samen met OnRobot voor nog meer toepassingen met collaborative robots

Wij hebben een nieuwe distributieovereenkomst getekend met OnRobot, de Deense fabrikant van tools voor cobot-toepassingen (collaborative robots). Hierdoor kan OMRON OnRobot-producten, die volledig kunnen worden geïntegreerd met de OMRON TM-cobot, aanbieden aan haar klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

OMRON werkt samen met OnRobot voor nog meer toepassingen met collaborative robots

De overeenkomst tussen de twee bedrijven geeft hun klanten meer flexibiliteit bij de implementatie van samenwerkingsoplossingen tussen mens en robot. Deze worden steeds meer beschouwd als een van de meest effectieve manieren om de prestaties van productielijnen te verbeteren.

Betere samenwerking
Collaborative robots kunnen worden geïntegreerd met andere apparatuur - een belangrijke factor bij de overgang naar een intelligente productieomgeving waarin mensen en machines harmonieus samenwerken. Ondertussen zijn de tools die met robots worden gebruikt van essentieel belang om ze in een breed scala aan toepassingen te kunnen gebruiken, zoals materiaalverwerking en -verwijdering, assemblage en machinebediening.

Het gemak waarmee de producten van OnRobot in de OMRON TM-cobot kunnen worden geïntegreerd, was een belangrijke factor bij de beslissing om de nieuwe overeenkomst te sluiten. De One-System Solution van OnRobot biedt een geïntegreerde interface voor moeiteloze plug-and-play-integratie. Bovendien is voor de intuïtieve programmering van deze robots en tools geen codering en geen pendant nodig, dankzij de gebruiksvriendelijke, stap-voor-stap programmering en de TMFlow-flowchartsoftware.

Enrico Krog Iversen, CEO van OnRobot, legt uit: "De producten van OnRobot zijn 100% compatibel met de OMRON TM-robot, waardoor fabrikanten een volledig samenwerkingsgerichte, veilige en flexibele oplossing hebben die vanaf dag 1 werkt."

Fernando Vaquerizo, Fixed and Cobots Product Marketing Manager bij OMRON Europe, voegt toe: "Door deze leveringsovereenkomst te ondertekenen, breiden we het portfolio van oplossingen met collaborative robots voor onze klanten verder uit, met name wat betreft de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van onze apparatuur."

www.omron.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers