www.technologieenindustrie.com
Pilz News

Lichtschermassortiment PSENopt van Pilz voorkomt onbedoeld herstarten - lockout efficiënt en veilig beheren

Voor de lichtschermen uit de PSENopt II-familie van Pilz is nu met PSENopt II lockout ook een herstartblokkering beschikbaar.

Lichtschermassortiment PSENopt van Pilz voorkomt onbedoeld herstarten - lockout efficiënt en veilig beheren

Deze voorkomt onbedoeld opnieuw opstarten van de machine, bijvoorbeeld bij onderhoudswerkzaamheden in gevarenzones. Extra veiligheidssensoren zijn niet nodig en een visuele inspectie van de gevarenzone is daardoor voortaan overbodig. Op die manier vormt PSENopt II lockout niet alleen een veilige, maar ook een rendabele en gemakkelijk te hanteren oplossing om onbedoeld herstarten te voorkomen.

De accessoire-oplossing PSENopt II lockout van de robuuste lichtschermfamilie PSENopt II bestaat uit een montage-inrichting en de bijbehorende zwenkarm.

Onbedoeld herstarten efficiënter managen
PSENopt II lockout kan snel worden gemonteerd: de montage-inrichting wordt gewoon aan de zijkant van het lichtscherm bevestigd. Ook de handling is ongecompliceerd: zodra de gevaarlijke zone wordt betreden, kan de zwenkarm voor het zichtveld van het lichtscherm worden geklapt, bijvoorbeeld bij onderhoudswerkzaamheden.

Voor extra veiligheid zorgt hierbij een slot dat voorkomt dat de zwenkarm opnieuw wordt versteld. Door de op die manier afgedwongen onderbreking van het zichtveld heeft het lichtscherm geen vrij zichtveld meer, waardoor herstarten wordt voorkomen. Gebruikers besparen tijd door deze eenvoudige handling, wat de beschikbaarheid van hun machine of installatie verhoogt.

Veiligheidslichtschermoplossing in een compleet pakket
Het accessoire PSENopt II lockout kan worden gebruikt in combinatie met de lichtschermen PSENopt II van Pilz. Dankzij hun hoge robuustheid bieden de PSENopt II lichtschermen bescherming tegen schokken, botsingen en trillingen en zijn ze dus ook geschikt voor gebruik in zware industriële omgevingen. PSENopt II bieden vinger-, hand- of lichaamsbescherming voor toepassingen tot PL e volgens EN/IEC 61496-1/-2 en zijn verkrijgbaar in lengtes van 150 mm tot 1800 mm. Ze zorgen voor veilig ingrijpen in productieprocessen: vooral bij handwerkplaatsen, toegangsbeveiliging en toevoer/afvoer van materialen of materiaalhandling naast robots vermindert het gebruik van PSENopt II onnodige machinestops, voor een hogere productiviteit.

Naast PSENopt II lockout vult een breed scala van andere accessoires - van montagehulpmiddelen tot spiegelzuilen - het assortiment lichtschermen uit de PSENopt II-familie aan. In combinatie met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz krijgen gebruikers een veilige totaaloplossing van één leverancier.

www.pilz.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers