www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Lasklemmen met bedieningshendel

Innovatieve lasklemmen van WAGO voor massieve, fijnaderige en meeraderige geleiders van 0,2 tot 4 mm2 in doorgaande richting.

Lasklemmen met bedieningshendel

De lasklemmen uit serie 221 van WAGO maken het mogelijk leidingen volledig zonder gereedschap veilig te verbinden en los te maken.

  • Leidingen zonder gereedschap verbinden en losmaken met gemakkelijke hendeltechnologie
  • Slanke uitvoering neemt minimale ruimte in beslag in krappe installatie-omstandigheden
  • Universeel aansluitmiddel voor laboratorium-, test- en proefopstellingen

Conrad Electronic breidt zijn aanbod van elektromechanische producten uit met de lasklemmen serie 221 van WAGO. De nieuwe lasklemmen met bedieningshendel zijn de toonaangevende verbindingsklemmen voor massieve, fijnaderige en meeraderige leidingen met een doorsnede van 0,2 tot 4 mm in doorgaande richting.

Dankzij de slanke uitvoering, 35,50 mm lang, 8,10 mm breed en 8,90 mm hoog, vergen de lasklemmen slechts weinig ruimte en zijn ze geschikt voor krappe installatieruimtes. De lasklemmen zijn bedoeld voor een nominale stroom van 32 A en een nominale spanning van 450 V en zijn geschikt voor omgevingstemperaturen tot +85 °C.

De transparante lasklemmen onderscheiden zich door de oranje bedieningshendel met meetopening in gemakkelijke hendeltechnologie, waarmee het mogelijk is leidingen volledig zonder gereedschap te verbinden en los te maken. Het contact tussen de leidingen is bovendien zichtbaar veilig. Eenvoudig, snel en veilig werken is daarmee gewaarborgd.

Voor meerpolige installaties zijn er adapters verkrijgbaar waarmee gebruikers individuele vrijheid hebben om maximaal vijf vast gerangschikte polen flexibel en modulair te configureren binnen één adapter, met of zonder trekontlasting, op DIN-rails, geschroefd, geplakt, gebonden of opgehangen.

Met de lasklemmen uit serie 221 als universeel hulpmiddel voor het verbinden van leidingen in doorgaande richting zijn niet alleen bekende installatietoepassingen met weinig ruimtebeslag te optimaliseren, maar zijn ook tal van nieuwe oplossingen mogelijk. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld laboratorium- en testopstellingen, productieproeven, aansluiten van verlichting op tussenverdiepingen, verlengen van luidsprekerkabels of lasdozen in industriële toepassingen.
"De lasklemmen van WAGO zijn bijvoorbeeld geschikt voor toepassingen op het gebied van gebouwinstallaties, onderhoud, reparaties en service en voor gebouwautomatisering in de industrie. Beurs- en winkelbouwers kunnen ook gebruik maken van de lasklemmen", aldus Manuel Gschwend, Senior Expert Product Manager bij Conrad Electronic.

"Deze doelgroepen profiteren van meerdere voordelen tegelijk", zo benadrukt Andreas Brettschneider, WAGO. "Zo kunnen elektriciens niet alleen installatieleidingen doorverbinden, maar kunnen ze leidingen ook heel eenvoudig verlengen, waarbij de adapter meerpoligheid en vaste rangschikking van de polen mogelijk maakt. De lasklemmen zijn eenvoudig op DIN-rails te bevestigen en hebben een geïntegreerde trekontlasting die de leidingen beschermt tegen trekkrachten en beweging."

De lasklemmen zijn in twee varianten verkrijgbaar, beide met EN- en UL-goedkeuring. De klemmen zijn verkrijgbaar met een transparante deksel voor leidingdoorsnedes van 0,2 tot 4 mm² voor alle gangbare toepassingen en in de voornamelijk in Noord-Amerika gebruikte uitvoering met een witte deksel voor extra aansluitmogelijkheid van AWG-12 leidingen.

www.conrad.nl

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers