www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

Universele eXzellenz bij het frezen

Walter Xill·tec combineert vermogen met brede inzetbaarheid.

Universele eXzellenz bij het frezen
Walter Xill·tec kombiniert Leistung mit breiter Einsetzbarkeit

Met Xill·tec, de volhardmetaalfrezen uit de productserie MC230 Advance, introduceert Walter een nieuw assortiment: een nieuwe high-performance-geometrie met ongelijke spiraal (35° / 38°) werd met de slijtvaste voor Walter zo specifieke high-performance soort WK40TF gecombineerd. Het resultaat is een gereedschapsserie met hoog vermogen, gecombineerd met gelijktijdige universele inzetbaarheid bij het ruwfrezen en nabewerken.

In het Xill·tec-programma hebben de freesspecialisten de ontwikkelingen van de afgelopen tien jaren gecombineerd. De ongelijke spiraal, als belangrijkste geometriekenmerk, maakt een rustige, trillingsarme loop mogelijk: deze is bepalend voor de hoge standtijd en proceszekerheid. Afbrokkelingen worden zo vermeden, en de hoge bewerkingsrust draagt bij aan de zachte snijbeweging van de Xill·tec-frees.

De VHM-frezen zijn geschikt zowel voor alle ISO-materiaalgroepen (P, M, K, N en S) alsook voor alle gangbare freesbewerkingen, zoals lateraal frezen, schuin en helix-induiken, volgroeven (tot 1 x D), hellingen of insteekfrezen, en bieden daarbij een hoog prestatieniveau. Dit geldt ook voor innovatieve bewerkingsstrategieën zoals het dynamische frezen.

Xill·tec maakt ook het omvangrijke programma uitgebreid inzetbaar: de frezen zijn met en zonder hoekradii, met een centrale snijkant, vrijgeslepen hals, beschermingsrand, cilinder- en Weldon-schacht verkrijgbaar. De universele toepasbaarheid en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maken de frees niet alleen interessant voor subleveranciers en dealers, maar ook voor gebruikers in de meest uiteenlopende branches.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers