www.technologieenindustrie.com
Kipp News

Branchenoviteit bij KIPP: arreteerbout met geïntegreerde toestandssensor

HEINRICH KIPP WERK heeft een heel bijzondere arreteerbout op de markt gebracht waarbij een geïntegreerde sensor de bedieningsstand registreert.

Branchenoviteit bij KIPP: arreteerbout met geïntegreerde toestandssensor

Het signaal wordt in de paddenstoelgreep verwerkt en draadloos naar de machinebesturing of naar een mobiel eindapparaat overgedragen. Zo zorgt de FEATURE grip arreteerbout met toestandssensor voor optimale proceszekerheid:

  • Of de bout al of niet aangehaald is, kan de gebruiker centraal opvragen. Via de machinebesturing kan zo bijvoorbeeld worden bepaald dat de bewerkingscyclus pas begint wanneer alle bouten in de juiste stand staan.
  • Voor de koppeling met de besturing biedt KIPP de passende Gateway K1494 aan. Met behulp van de interface kan de arreteerbout in machines en installaties worden geïntegreerd. Daardoor kunnen bedieningstoestanden van de componenten worden weergegeven, gecontroleerd en voor de procesbesturing worden gebruikt.
  • Een groot voordeel van de arreteerbouten met toestandssensor is de draadloze overdracht van de bedieningstoestand via Bluetooth Low Energy. Door middel van versleutelde communicatie ontvangt de gateway een draadloos signaal en zet dit om in een genormeerd uitgangssignaal.

De arreteerbout behoort tot de productlijn FEATURE grip. Het bijzondere daarvan is het gebruik van geïntegreerde elektromechanische en sensorische elementen. Deze geven feedback over bepaalde parameters of toestanden en maken zo de verdere digitalisering in het kader van Industrie 4.0 mogelijk.

www.kipp.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers