www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Automatiseringsproducten van Siemens

Nieuw op het Conrad Sourcing Platform: modules en IoT-gateway van Siemens LOGO! voor veelzijdige automatiseringsoplossingen.

Automatiseringsproducten van Siemens

Dankzij de cloudverbinding in LOGO! 8.3 van Siemens worden systeemgegevens op elke gewenste plek opgeslagen.

  • Siemens Logo 8.3 met directe cloudverbinding voor veel manoeuvreerruimte
  • SIMATIC IOT2050 IoT-gateway maakt productie flexibeler, betrouwbaarder en efficiënter
  • Use case: Conrad Connect realiseert een automatiseringsproject met LOGO! modules en een gateway van Siemens voor Bornemann Gewindetechnik

Of het nu gaat om de maakindustrie, industrieel onderhoud of machinebouw: B2B-klanten hebben ongeveer 240.000 artikelen op het gebied van automatisering en pneumatiek beschikbaar op het Conrad Sourcing Platform. Sinds kort maken ook de nieuwe logische modules uit de Logo!-serie en de IoT-gateway SIMATIC IOT2050 van Siemens deel uit van het uitgebreide assortiment producten voor automatiseringstoepassingen.

"De universeel inzetbare logische modules zijn geschikt voor kleinere schakel- en besturingstaken in de gebouwentechniek en voor inbouw in schakelkasten, machines en apparaten. Met versie 8.3 van Logo! hebben ontwerpers en bouwers van installaties nu nog meer manoeuvreerruimte om hun projecten uit te voeren", aldus Manuel Gschwend, Senior Expert Product Management Core bij Conrad Electronic.

Siemens LOGO! 8.3: "Weg uit de verdeler en op naar de smart wereld en de cloud"

Of het nu gaat om gegevensanalyse of opslag van meldingen of alarmen, dankzij de cloudverbinding die nu beschikbaar is in LOGO! 8.3 worden systeemgegevens op elke gewenste plek opgeslagen. Als gevolg van deze paradigmaverschuiving hoeven de logische modules niet meer uitgeschakeld te worden voor dataverwerking of data-acquisitie, zoals vroeger het geval was. Ze bieden nu tijdens bedrijf live toegang tot de verzamelde gegevens. Dankzij de cloudverbinding in Logo! 8.3 hebben gebruikers nu nog meer gebruiksmogelijkheden op nog meer toepassingsterreinen.

Dankzij de geïntegreerde webserver zijn de aangesloten verbruikers met de extra module LOGO! CMR te bewaken en te bedienen via WiFi of internet. De gebruiker kan met de LOGO! Webeditor 1.1 de websites zelf vormgeven, ook zonder HTML-kennis. Via extra modules is ook GSM- of GPS-communicatie en integratie in een KNX-gebouwbesturingssysteem mogelijk.

De LOGO! 8 basisapparaten zijn uitgerust met acht digitale ingangen en vier digitale uitgangen en hebben een kleine inbouwbreedte van slechts 72 mm. Tal van functies, bijvoorbeeld impulsrelais, trappenhuisautomaat, hulpbeveiliging, tijdrelais en vele andere, zijn in de modules geïntegreerd en zijn op allerlei manieren te combineren. Gebruikers kunnen schakelprogramma's eenvoudig op de pc aanmaken en simuleren. De geïntegreerde ethernetinterface maakt het mogelijk om verschillende Logo! apparaten met elkaar te verbinden. De maximale omvang is 88 DI, 80 DO, 40 AI en 24 AO.

Siemens SIMATIC IOT2050: innovatieve IoT-gateway

Siemens heeft de SIMATIC IOT2050 ontwikkeld om nieuwe en bestaande systemen te verbinden met cloudsystemen en het Industrial Internet of Things (IIoT). De IoT-gateway bevat alles wat nodig is om verbinding te maken met de digitale wereld. Bovendien verkort SIMATIC IOT2050 de benodigde tijd tot aan inbedrijfstelling en verhoogt het de efficiëntie van het systeem door gegevens intelligent voor te bewerken.

Een typisch toepassingsscenario voor het gebruik van de SIMATIC IOT2050 is preventief onderhoud van machines en koppeling van de productie aan het ERP-niveau (Enterprise Resource Planning): hierbij komen tekenen van slijtage vroegtijdig aan het licht door de evaluatie van relevante indicatoren. Dit minimaliseert tegelijkertijd kostbare stilstand in productiesystemen.

SIMATIC IOT2050 is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om voor elke productie-installatie verbinding te maken met de wereld van IoT. In combinatie met de geplande edge-functionaliteit is SIMATIC IOT2050 eenvoudig te integreren in industriële edge-oplossingen van Siemens. In de Advanced-versie is het besturingssysteem SIMATIC Industrial OS bij levering al geïnstalleerd, wat de benodigde tijd tot aan de inbedrijfstelling verkort.

SIMATIC IOT2050 registreert, verwerkt en bewaart alle relevante gegevens. De IoT-gateway draagt zo bij aan een flexibelere, betrouwbaardere en efficiëntere productie. Een cloudgebaseerde analysetool ontvangt en evalueert de gegevens en stuurt ze vervolgens naar het productieonderhoudssysteem. De continue uitwisseling van gegevens sluit de regelkring voor het optimaliseren van de onderhoudsintervallen in een productiefaciliteit.


Automatiseringsproducten van Siemens
Automatiseringsproject van Conrad Connect voor Bornemann Gewindetechnik. De IOT 2050 van Siemens fungeert als gateway naar de cloud.

Conrad Connect: intelligente automatisering voor bedrijven

Het eigen IoT-platform van Conrad Electronic ondersteunt reeds de integratie van de nieuwe IoT-gateways van Siemens: Conrad Connect, een van de toonaangevende IoT-platforms in Europa, onderhoudt een snel groeiend ecosysteem van meer dan 130 gerenommeerde fabrikanten. Bedrijven gebruiken het platform-as-a-service (PaaS) om hun klanten ongecompliceerd oplossingen aan te bieden en om nieuwe digitale bedrijfsmodellen te ontwikkelen op gebieden als energiebeheer, elektromobiliteit, productie, detailhandel en gebouwbeheer.

Meer informatie over Siemens-producten en het overige aanbod op het gebied van automatisering en pneumatiek bij Conrad Electronic: https://www.conrad.nl/zoeken?productType_any=PLC aansturingsmodule&search=Siemens%20Logo!%208.3&searchType=regular
Meer informatie over Conrad Connect https://www.conradconnect.com

www.conrad.nl

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers