www.technologieenindustrie.com
Hexagon Manufacturing Intelligence News

HEXAGON VERKORT DE CYCLUSTIJD VAN BLISKMETINGEN MET EEN OPLOSSING DIE KLAAR IS VOOR PRODUCTIE

Een gespecialiseerde CMM-oplossing helpt lucht- en ruimtevaartfabrikanten om het maken en uitvoeren van meetroutines aanzienlijk te versnellen.

HEXAGON VERKORT DE CYCLUSTIJD VAN BLISKMETINGEN MET EEN OPLOSSING DIE KLAAR IS VOOR PRODUCTIE

De afdeling Manufacturing Intelligence van Hexagon heeft een nieuwe Leitz Reference HP HTA -oplossing voor blisks gelanceerd, waarmee fabrikanten in de lucht- en ruimtevaart de inspectietijd van blisks met maar liefst 50 procent kunnen verkorten.

Door de Leitz Reference CMM, de HP-O contactloze interferometrische lasersensor en gespecialiseerde Bladed Rotors Measurement-software samen te brengen in één oplossing, stelt Hexagon fabrikanten in staat om de tijd die nodig is voor het ontwikkelen en uitvoeren van meetroutines voor blisks aanzienlijk te verkorten.

Ryan Toole, Product Manager Automated Measurement Systems in Noord-Amerika zegt: "Hexagon's nieuwe Leitz Reference HP HTA-oplossing voor blisks overwint de obstakels die van het inspecteren van complexe blisks een langzame en moeizame taak maken. Lucht- en ruimtevaartfabrikanten kunnen hun productiviteit nu verhogen door in enkele uren een geoptimaliseerde bliskmeetroutine op te zetten en uit te voeren, terwijl dat vroeger vaak dagen of zelfs weken duurde."

Blisks hebben een complexe vorm, waardoor het inspecteren moeilijk en tijdrovend is. De Leitz Reference HP HTA-oplossing werkt samen met Hexagon's HP-O contactloze interferometrische lasersensor en Bladed Rotors Measurement-software om met een toonaangevende snelheid en flexibiliteit nauwkeurige inspectiegegevens te leveren. De Bladed Rotors Measurement-software van Hexagon gebruikt een combinatie van parametrische technieken, geautomatiseerde padplanning voor aerodynamische metingen en botsingvermijding om de tijd voor het maken van meetroutines met wel 70% te verminderen, terwijl ook de uitvoering van metingen vereenvoudigd wordt.

Andere voordelen van het systeem zijn de mogelijkheid om de scansnelheid automatisch aan te passen, afhankelijk van de complexiteit en het belang van het te meten gebied.
De Leitz Reference HP HTA-oplossing voor blisks is nu verkrijgbaar in Europa en Noord-Amerika.

www.hexagonmi.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers