www.technologieenindustrie.com
CONTA-CLIP

IRC - modulair koppelrelais programma van CONTA-CLIP in een 6.2mm DIN-railbehuizing

De koppelrelais en multifunctionele tijdrelais uit het nieuwe Interface Relay Compact (IRC) programma van CONTA-CLIP belichamen een nieuwe strategische lijn compacte relais. Met een breedte van slechts 6.2mm nemen de modules minder ruimte in zonder in te leveren op installatie- en gebruiksgemak. Dankzij uitwisselbare elektromechanische als ook elektronische (optocouplers) relais zijn deze zeer breed inzetbaar.

IRC - modulair koppelrelais programma van CONTA-CLIP in een 6.2mm DIN-railbehuizing

Figuur: Nieuw ruimtebesparend programma koppelrelais: de IRC modules meten slechts 6,2 mm.

De verschillend gekleurde doorverbindkanalen vergemakkelijken de installatie en zorgen bovendien voor een duidelijke lay-out. Het programma bestaat uit vijf verschillende types: de basisuitvoering is het IRC koppelrelais voor universeel gebruik. Net als alle andere modules uit deze serie is het koppelrelais leverbaar met het innovatieve push-in aansluitsysteem of met het schroefklemsysteem.

Net als de basisversie, kan de IRCP met geïntegreerde SM-IRC zekeringsmodule worden gebruikt in alle systemen. Het unieke hieraan is dat elke uitgang afzonderlijk beveiligd kan worden met een standaard 5x20mm glaszekering. De zekeringen worden geleverd als plug-in SM-IRC module, waardoor snelle en eenvoudige uitwisseling wordt gegarandeerd.

De input/output modellen IRCPI en IRCPO hebben een extra doorverbindkanaal waardoor de drie draden van een sensor in een PLC ingang, of de bedrading van een uitgaand vermogensrelais of actor direct op het koppelrelais kunnen worden aangesloten. Zodoende zijn er geen andere aansluitingen nodig waardoor de installatie ruimtebesparend en overzichtelijk is.

Het MFR-IRCP model, dat fungeert als tijdrelais, completeert de IRC serie van CONTA-CLIP. Het koppelrelais is voorzien van DIP-switches waarmee gebruiker maximaal acht tijdinstellingen en vier periodes tussen 0,1s en 6uur kan instellen. Ook deze module beschikt over de slimme SM-IRC zekeringshouder voor het bewaken van de uitgang middels een 5x20mm glaszekering.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers