www.technologieenindustrie.com
CONTA-CLIP

Nieuwe HSKG sterkstroom boutaansluitklemmen van CONTA-CLIP voor kleine kabeldiameters

CONTA-CLIP's HSKG programma boutaansluitklemmen garandeert veilige aansluitingen voor alle energie transport toepassingen. Met de nieuwe HSKG 35 en HSKG 70 klemmen kunnen kabels worden aangesloten met kleine nominale doorsnedes van 35 of 70 mm².

Nieuwe HSKG sterkstroom boutaansluitklemmen van CONTA-CLIP voor kleine kabeldiameters

Afbeelding: Boutaansluitklemmen uit de CONTA-CLIP HSKG serie zijn nu ook geschikt voor het aansluiten van kabels met doorsnedes van 35 of 70 mm².

De HSKG klemmen kunnen worden geïnstalleerd op standaard TS 35 DIN-rail, conform EN 60715. Ze zijn geschikt voor stromen van 125 tot 520 A bij spanningen tot 1000 V. Afhankelijk van de draaddoorsneden van de kabel zijn de aansluitklemmen voorzien van M6, M8, M10, M12, of M16 bouten. Het totale aansluitbereik van de HSKG reeks gaat tot 300 mm². De aders, voorzien van perskabelschoenen worden veilig met de stroomrail verbonden middels het aandraaien van de zeskantmoer. Per bout kunnen twee kabelschoenen worden aangesloten. Hoge contactdruk, trillingsbestendig en onderhoudsvrij worden gewaarborgd door de combimoeren, nadraaien van de moer is niet nodig.

Optimale veiligheid wordt gegarandeerd door een lage spanningsval en door het gebruik van zelfdovende kunststof conform UL94/VO. Spanningsverdeling is mogelijk door middel van 2 en 3-polige doorverbinders. Daarnaast levert CONTA-CLIP accessoires die het installeren vergemakkelijken en de veiligheid verhogen. In combinatie met de zwenkbare afdekkappen ADH wordt de HSKG klem beveiligd tegen het aanraken van geleidende delen. De ADH afdekking kan eenvoudig worden gemonteerd door hem eenvoudig in de zijwanden van de klembehuizing vast te klikken.

De robuuste eindsteunen ES 35/K/ST  bieden aan beide zijden een stabiele en extra ondersteuning voor de klemmen. Voor een optimale identificatie van de installatie zijn de boutaansluitklemmen voorzien van een codeeroptie voor het CONTA-CLIP Pocket-Maxicard PMC markeersysteem.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers