www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

SLIM TOT DE TWEEDE MACHT: DE NIEUWE ITENDO2

Frezen, verzinkboren of microsnijden ─ de intelligente gereedschapshouder iTENDO heeft zijn voordelen al in vele toepassingen bewezen. Nu wordt zijn opvolger op de markt gelanceerd: de iTENDO2 is compacter, krachtiger en biedt aanzienlijk meer mogelijkheden voor toepassingen.

SLIM TOT DE TWEEDE MACHT: DE NIEUWE ITENDO2
In de versie iTENDO² pad wordt de slimme gereedschapshouder aan de klant geleverd met een tablet PC die al in de aluminium doos zit. De geleverde app biedt gebruikers een transparante manier om hun metaalsnijprocessen te uit te werken en te optimaliseren.

Dankzij de kleinere afmetingen kan hij standaard-gereedschapshouders individueel vervangen en kan hij dus ook seriebewerkingen evalueren. Bovendien maakt zijn hoger toerental hem geschikt voor toepassingen zoals in de sectoren luchtvaart en microsnijden.

De iTENDO² detecteert wanneer er iets fout gaat met het snijproces. Bijvoorbeeld, als overdreven trillingen optreden, als er trillingsbeschadigingen zijn of als een gereedschap op het punt staat te breken. Deze slimme gereedschapshouder is uitgerust met een sensor, een batterij en een zendereenheid, en bewaakt trillingen direct op het gereedschap. Als de conditie van de snijkant of het gereedschap verandert, kan in real time worden gereageerd, dankzij de gesloten kring, zodat schade aan het werkstuk of het gereedschap wordt vermeden.

Zijn voorganger iTENDO blonk al uit in verscheidene toepassingssectoren met klassiek frezen, en veel meer. De iTENDO² opent nu de weg naar nog meer mogelijkheden: met zijn verhoogde snelheid van maximaal 30.000 omw./min zijn er uitgebreide toepassingsmogelijkheden in de luchtvaartindustrie, glasverwerking, de auto-industrie en medische technologie. Hij toont nu ook zijn capaciteiten in veeleisende seriebewerkingen. Dankzij de geoptimaliseerde installatieruimte kan hij standaard-gereedschapshouders individueel vervangen. Op die manier is het niet nodig om de machine opnieuw te programmeren. Zijn interferentiecontour blijft onveranderd in vergelijking tot standaard gereedschapshouders. De nieuwe iTENDO2 zal beschikbaar zijn vanaf oktober in de maat TENDO HSK-A 63 met een diameter van 20x90. Kleinere klemdiameters kunnen worden verwezenlijkt door gebruik van tussenhulzen.

Voor een gemakkelijke manier om aan de slag te gaan met procesbewaking biedt SCHUNK de iTENDO² in drie verschillende uitrustingspakketten. Elk ervan dekt verschillende gebruikerseisen qua gebruik van gegevens. De inbedrijfstelling verloopt zeer snel met het pakket van iTENDO² pad. Hier wordt de slimme gereedschapshouder aan de klant geleverd met een tablet PC die al in de aluminium doos zit. Met andere woorden: koppel hem aan, verbind hem met de tablet PC en ... klaar is Kees. Met de geleverde app kan de gebruiker alle belangrijke gegevens direct op de tablet PC vinden en gebruiken voor de parametrering en trendanalyses. De klemtoon ligt op transparantie van het proces en eenvoudige procesoptimalisering om trillingen te vermijden. Dat betekent dat niet alleen betere oppervlaktekwaliteiten kunnen worden bereikt, maar ook aanzienlijk langere standtijden van het gereedschap. SCHUNK zal de iTENDO2 easy connect lanceren in de lente van 2022. Deze meer gespecialiseerde versie zal klanten in staat stellen niet alleen om hun processen op te tekenen via de gegevensinterface, maar ook om de processen en de machines te volgen. En het pakket iTENDO² pro zal nog meer mogelijkheden bieden. Dankzij de volledige integratie van de machine zullen gebruikers in staat zijn deze uitrusting te gebruiken om de processen in real time aan te sturen.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers