www.technologieenindustrie.com
EPLAN

Binnenkort beschikbaar als download: het nieuwe EPLAN platform 2.4

De nieuwe versie van het EPLAN platform is nu gereed. PLC-projectengineering in grafische overzichten, subprojecten en nieuwe navigatieopties verkorten uw doorlooptijd. Uitgebreide ondersteuning voor IEC 81346 en IEC 61355 door middel van structuurregels en referentietoepassingen bieden de basis voor innovatieve engineeringsmethoden.

Binnenkort beschikbaar als download: het nieuwe EPLAN platform 2.4
PLC_Buslayout.jpg: Gebaseerd op een eenvoudige, enkellijnige weergave met busaansluitingen herkent EPLAN Electric P8 automatisch de busconfiguratie.

De nieuwste versie 2.4 van het EPLAN platform kan binnenkort gedownload worden; nu voor het eerst ook als 64-bits versie. Het CAE-systeem maakt indruk doordat het nieuwe extra mogelijkheden biedt voor het verbeteren van de efficiëntie tijdens het engineeringsproces. De vereenvoudigde weergave van de PLC-communicatienetwerken maakt de documentatie en het beheer van PLC-structuren duidelijker en ook eenvoudiger. Met het subproject-beheer kunnen specifieke delen uit een project worden gehaald, individueel bewerkt en weer in het uiteindelijke project worden ingevoegd. Daardoor kan de volledige documentatie worden gecreëerd waarbij de engineers zich concentreren op hun specifieke deel. Een andere nuttige optie is de beveiliging tegen aanpassingen aan delen van het project die al goedgekeurd zijn: dit betekent dat elke vorm van wijzigen van objecten in die delen wordt tegengegaan. Op deze manier kunnen er geen onbedoelde wijzigingen meer worden aangebracht aan deelgebieden waarvan de engineering al afgerond is of aan onderdelen die al geproduceerd zijn.


Een hogere gegevenskwaliteit is het doel


Met gebruikergedefinieerde en configureerbare eigenschappen kan nu voor het gehele platform een nauwkeurige en voorspelbare gegevensinvoer worden bereikt. Gebruikers kunnen voor eigenschappen keuzelijsten met standaardwaarden maken. Deze consistente invoer zorgt bijvoorbeeld voor correcte resultaten bij het filteren van verwerkingen. Er zijn extra testruns geïmplementeerd voor de controle en validering van de databank voor onderdelenbeheer, om te garanderen dat de beheerde gegevens correct zijn. Hiermee wordt de kwaliteit van de onderdelengegevens verbeterd. Dit was altijd een bewerkbaar handmatig proces – maar nu wordt de controle automatisch door het systeem uitgevoerd.

Betere navigatie voor onderhoud

De navigatie binnen een project is nu nog eenvoudiger en sneller geworden doordat alle weergegeven dwarsverwijzingen via een hyperlink kunnen worden bereikt. Deze hyperlinks kunnen ook als pdf worden geëxporteerd, waarmee de pdf een waardevolle referentie voor onderhoudsengineers wordt. Met een nieuw verwerkings voor gedistribueerde apparatren wordt het voor de gebruiker veel eenvoudiger om de projectinformatie te genereren in verwerkingen voor productie en onderhoud. Er wordt een volledig apparaatoverzicht gegenereerd aangezien alle gegevens kunnen worden weergegeven – bijvoorbeeld plaatsingen, functieteksten of grafische symbolen. Door dit als een bericht in de documentatie te plaatsen, helpt deze functie een component sneller te identificeren en toegankelijk te maken, bijvoorbeeld bij storingen.

Ondersteuning van meerdere standaarden

Het EPLAN-platform ondersteunt meerdere standaarden, bijvoorbeeld IEC 81346; het is nu ook mogelijk projectpagina's te identificeren volgens IEC 61355. Door dit type van identificeren te gebruiken, kunnen gebruikers een objecttoewijzing gebruiken bij het structureren van het document. Een document, oftewel een projectpagina, wordt via de objecttoewijzing toegewezen aan een specifiek object (functie, locatie of product). Gebruikers kunnen dit ook gebruiken in combinatie met een interface naar PLM/PDM- of ERP-systemen.

Binnenkort beschikbaar als download: het nieuwe EPLAN platform 2.4
 
Binnenkort beschikbaar als download: het nieuwe EPLAN platform 2.4

IEC 61355.jpg en IEC 81346.jpg: Het Eplan platform ondersteunt meerdere standaarden, bijvoorbeeld IEC 81346 en IEC 61355.

Communicatie in busstructuren

Intelligente componenten zoals communicerende sensoren, configureerbare drives en programmeerbare aandrijvingen met diverse communicatieprotocollen vereisen duidelijke documentatie van de busstructuur. Daarom was er een nieuwe en gemakkelijkere manier nodig voor het beheren van PLC-bussystemen, die werd geïmplementeerd op basis van eenvoudige enkellijnige ontwerpen van communicatienetwerken: gebruikers kunnen nu ook andere apparaten integreren, zoals converters, motoren of kleppen met busverbindingen naar bussystemen. Apparaten met meerdere verschillende bussystemen worden daardoor beter ondersteund. Ook werden er PLC-producenten toegevoegd aan de lijst met interfacepartners voor bidirectionele data-uitwisseling, bijvoorbeeld ABB, Mitsubishi en 3S.

Klanten met een geldig Software-Servicecontract worden in oktober geïnformeerd over de downloadmogelijkheden van het EPLAN platform 2.4.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers