www.technologieenindustrie.com
Steute

Afsluiter- en klepcontrole

Positieschakelaar met analoge uitgang voor extreme omstandigheden

Afsluiter- en klepcontrole
Productfoto: HS 98

Open of gesloten? Positieschakelaars controleren de positie van afsluiters en kleppen, en bevestigen de aanwezigheid van gereedschappen of werkstukken. Deze universele schakelapparaten kunnen ook gebruikt worden onder extreme omstandigheden.

steute heeft een nieuw type positieschakelaar voor zware toepassingen ontwikkeld, die niet werkt volgens de conventionele ‘on/off’ techniek, maar die een analoog signaal uitzendt dat correspondeert met de exacte positie van de actuator of zuiger. De positie wordt geregistreerd door een geïntegreerde Hall sensor die, afhankelijk van het type, een uitgangssignaal creëert in één van de drie standaarden 0 ... 20 mA, 4 ... 20 mA of 0 ... 10 V.

Dit nieuwe apparaat behoort tot de beproefde en geteste Extreme positieschakelaar 98 serie met, onder andere, een robuuste en zoutwaterbestendige metalen behuizing, hoge beschermingsgraden en standaard afmetingen volgens DIN EN 50041. De verschillende actuatoren kunnen 4 x 90° worden gecompenseerd, waardoor flexibele integratie van de analoge positieschakelaar in de omringende constructie mogelijk is. Hij kan ook vooraf in de fabriek geprogrammeerd worden, waardoor hij perfect aangepast kan worden aan de betreffende toepassing.

Een van de eerste toepassingen van de HS-98 is de positiebewaking van afsluiters en kleppen op vracht- en cruiseschepen. Een scheepsbouwer was op zoek naar een veelzijdige schakelinrichting die niet alleen kan monitoren op de stand open of gesloten van de afsluiters en ventilatiekleppen in extreme omgevingen, maar die ook de exacte positie van deze afsluiters en kleppen weergeeft. Aan deze eisen is nu voldaan door de nieuwe analoge positieschakelaar, die ook geschikt is voor tal van andere toepassingsgebieden, zoals de machinebouw. Een Ex-variant, die momenteel wordt ontwikkeld, zal nog meer mogelijkheden bieden.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers