www.technologieenindustrie.com
Pilz News

CONFIGUREERBARE VEILIGE KLEINE BESTURING PNOZMULTI 2 VAN PILZ VOOR STOOKINSTALLATIES NU MET UL-CERTIFICERING VOOR DE VS EN CANADA - DE BURNER NU OOK VOOR NOORD-AMERIKA

De veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz voor het branderbeheer beschikken vanaf nu over de certificering van Underwriters Laboratories (UL). De certificering van de wereldwijd opererende keuringsinstantie UL, die zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Northbrook heeft, bevestigt dat de basismodule en de modulen van de kleine besturing voldoen aan de nationale veiligheidsnormen van de VS en Canada voor stookinstallaties. Daarvan profiteren gebruikers ter plaatse, omdat de inbedrijfstelling van stookinstallaties sneller kan worden uitgevoerd.

CONFIGUREERBARE VEILIGE KLEINE BESTURING PNOZMULTI 2 VAN PILZ VOOR STOOKINSTALLATIES NU MET UL-CERTIFICERING VOOR DE VS EN CANADA - DE BURNER NU OOK VOOR NOORD-AMERIKA

De certificering volgens UL 60730-1 en UL 60730-2-5 vond plaats voor de basismodule PNOZ m B1 Burner, de uitbreidingsmodulen PNOZ m EF 16DI en PNOZ EF 8DI4DO en de veldbusmodulen PNOZ m ES PROFINET en PNOZ ES PROFIBUS.

Gecertificeerde veiligheid voor stookinstallaties
De UL 60730-1 en UL 60730-2-5 houden zich bezig met branderautomaten die worden gebruikt voor de automatische besturing van branders met olie, gas, kolen of andere brandbare stoffen. Door de UL-certificering hebben bedrijven of gebruikers toegang tot de Noord-Amerikaanse markt.

De basismodule PNOZ m B1 Burner voldoet aan de eisen van de normen NFPA 85 en NFPA 86, die de toegang tot de Noord-Amerikaanse markt een stuk makkelijker maken. De focus van de NFPA 85 ligt op de verhoging van de bedrijfsveiligheid van de ketels, bij de NFPA 86 ligt de focus op het minimaliseren van het brand- en explosiegevaar bij ovens. PNOZmulti 2 Burner voldoet bovendien aan de Europese normen EN 298, EN 50156-1 en EN 50156-2 en beschikt over een TÜV-certificering.

Brandertechniek in een totaalpakket veilig beheren
Met de basismodule PNOZ m B1 Burner van de veilige kleine besturing PNOZmulti 2 kunnen vanaf versie 10.12 van de softwaretool PNOZmulti Configurator de veilige bewaking en tegelijkertijd veilige besturing van stookinstallaties eenvoudig met één oplossing worden beheerd. PNOZmulti 2 bestuurt en bewaakt namelijk zowel de brander zelf als de complete stookinstallatie. Bovendien is er een uitbreidingsmodule PNOZ m EF 4DI4DORD met vier veilige, diversitaire relaisuitgangen beschikbaar voor het besturen van de veiligheidskleppen van een brander. Door de diversiteit kan een veiligheidsniveau tot Performance Level (PL) e worden bereikt.

Complete bescherming voor allerlei toepassingsscenario's
Daarbij kunnen verschillende brandertypes zoals geleidingsbranders of niet-geleidingsbranders, directe of indirecte ontsteking, laag- of hoogtemperatuurbedrijf worden gecontroleerd. Zo ondersteunt de configureerbare kleine besturing toepassingen in de levensmiddelen- en zoetwarenindustrie (bijvoorbeeld bij wafelbakautomaten), in de rietsuiker- of ethanolproductie, maar ook in de gebouwautomatisering zoals in de auto-industrie en bijvoorbeeld in de procesindustrie.

www.pilz.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers