www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Eén Ethernet hardware - elk industrieel Ethernet netwerk

Met de nieuwe Ethernet oplossing van HMS Industrial Networks kunnen apparatenbouwers naar keuze elk industrieel Ethernet protocol downloaden naar de gestandaardiseerde Ethernet hardware van HMS.

Eén Ethernet hardware - elk industrieel Ethernet netwerk
HMS Industrial Networks introduceert ‘Anybus CompactCom for Common Ethernet’ - een communicatieoplossing met Ethernet hardware die geladen kan worden met PROFINET, EtherCAT, EtherNet/IP of Ethernet POWERLINK. Dit biedt apparatenbouwers volledige flexibiliteit, omdat deze nu eenvoudig het gewenste industriële Ethernet protocol kunnen downloaden op een CompactCom chip, brick of module, vóór levering aan de klant.

Verkrijgbaar in drie verschillende vormfactoren
Als onderdeel van de Anybus CompactCom 40 serie, is de Common Ethernet oplossing beschikbaar in drie verschillende vormfactoren, afhankelijk van het vereiste niveau van integratie met het host apparaat: chip, brick of module, die alle op dezelfde standaard manier kunnen worden geladen.

“Aangezien de markt voor industriële netwerken zich in de richting van industrieel Ethernet beweegt, vormt de CompactCom Common Ethernet oplossing per direct een belangrijke component in ons programma. Het maakt het leven voor apparatenbouwers makkelijker, omdat ze niet langer kant-en-klare CompactCom producten voor verschillende industriële Ethernet netwerken in voorraad hoeven te hebben - in plaats daarvan kunnen ze eenvoudig het netwerkprotocol dat overeenkomt met hun klantenorders naar onze gestandaardiseerde gemeenschappelijke Ethernet-hardware downloaden,” aldus Leif Malmberg, Product Line Manager voor embedded producten bij HMS.

“Omdat de module is gebouwd op beproefde Anybus CompactCom technologie op basis van de Anybus NP40 netwerkprocessor, krijgen klanten met één implementatieproject direct toegang tot de complete CompactCom familie. Dit betekent toegang tot elke veldbus en elk industrieel Ethernet netwerk door simpelweg in te pluggen in een andere Anybus module."

Ondersteunt IT-functies 

Het Common Ethernet concept ondersteunt standaard IT-functies, waardoor het kan worden gebruikt als een Ethernet TCP/IP oplossing, indien de gebruiker aansluiting wil op een eigen Ethernet netwerk.

Firmware Manager inbegrepen
Door de bijbehorende Firmware Manager software toe te passen kunnen gebruikers makkelijk firmware downloaden voor het netwerk van hun keuze. Ook is het mogelijk FTP of de applicatie-interface te gebruiken voor het downloaden van firmware.

Anybus CompactCom 40 serie - voor veeleisende toepassingen
Gebaseerd op de bekroonde NP40 netwerkprocessor van HMS, voldoet de Anybus CompactCom 40 serie aan de eisen van hoog presterende industriële Ethernet toepassingen en faciliteert zo snelle communicatie tussen het host apparaat en het gekozen netwerk - 1500 bytes aan procesdata in elke richting. De 40-serie wordt geleverd in chip, brick en module formats, zodat klanten het juiste niveau van integratie kunnen selecteren, zonder dat maatwerk nodig is.

Wat is Anybus CompactCom?
Anybus CompactCom is een serie industriële netwerkinterfaces die worden geïntegreerd in een industrieel apparaat en aansluiting bieden op verschillende industriële netwerken. CompactCom wordt geleverd in chip, brick of module format, zodat de gebruiker zelf het niveau van integratie kan kiezen. Door Anybus CompactCom te implementeren, kunnen apparatenbouwers direct aansluiting krijgen op maximaal 20 industriële netwerken door eenvoudig in te pluggen op het overeenkomstige Anybus product. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor apparatenbouwers en vergroot hun markt aanzienlijk.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers