www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Nieuwe Anybus gateway laat Modbus apparaten praten met BACnet

De nieuwe Anybus BACnet-to-Modbus gateway maakt het mogelijk om Modbus apparaten aan te sluiten op een BACnet netwerk. De gateway zorgt voor de conversie tussen Modbus (RTU, ASCII en TCP) en BACnet/IP en zorgt ervoor dat elke aangesloten Modbus apparaat op het BACnet netwerk wordt weergegeven als een BACnet compatibel apparaat.

Nieuwe Anybus gateway laat Modbus apparaten praten met BACnet
Omdat BACnet netwerken steeds vaker worden gebruikt in gebouwen en infrastructuur installaties, is er een navenant groeiende vraag naar het integreren hierin van apparaten die kunnen communiceren van Modbus naar BACnet netwerken. Daarom introduceert HMS nu de Anybus BACnet-to-Modbus gateway. Deze gateway werkt als translator tussen de twee netwerken, zodat Modbus RTU, ASCII en TCP apparaten worden getoond als afzonderlijke BACnet compatibele apparaten op een BACnet/IP netwerk. Dit maakt centrale BACnet besturing en bewaking van Modbus apparatuur, zoals aandrijvingen, HVAC regelaars en meetapparatuur in gebouwinstallaties, mogelijk.

BACnet systeemintegratie makkelijker maken

“De Anybus BACnet-to-Modbus gateway biedt system integrators en gebouweigenaren meer flexibiliteit, omdat ze nu Modbus apparaten ook in BACnet projecten kunnen toepassen,” zegt Markus Bladh, Product Manager bij HMS. “De gateway is ook een prima optie voor machinebouwers die hun producten willen aanbieden aan de gebouwautomatiseringsmarkt. We zien een groeiende vraag uit de markt om Modbus apparaten aan te kunnen sluiten op BACnet netwerken, en deze nieuwe gateway voegt weer een extra gateway combinatie toe aan de meer dan 300 Anybus gateways die reeds uit voorraad leverbaar zijn voor veldbus en industrieel Ethernet connectiviteit.”

Hoe werkt de gateway
Er zijn twee poorten op de gateway beschikbaar voor aansluiting op serial Modbus (RTU en ASCII) en Ethernet (BACnet/IP en Modbus TCP). Eenmaal aangesloten, profiteren de gebruikers van een gratis bibliotheek met gemeenschappelijke Modbus apparaatprofielen voor het snel opzetten van de communicatie tussen de netwerken. HMS biedt ook een duidelijke tool met instructies over hoe apparaatprofielen aan te maken voor Modbus apparaten die nog niet in de bibliotheek zijn opgenomen. Inbedrijfstelling en troubleshooting worden gedaan via de meegeleverde web interface.

De nieuwe Anybus gateway is beschikbaar vanaf 1 oktober 2014.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers