www.technologieenindustrie.com
FPT Industrial

FPT INDUSTRIAL PRESENTEERT ZIJN NIEUWE KIEL GEKOELDE C16 600 SCHEEPSMOTOR VOOR COMMERCIËLE SCHEPEN

FPT Industrial en zijn partner en distributeur Frydenbø Industri AS presenteren zich gezamenlijk op Nor-Shipping 2022, de tweejaarlijkse vakbeurs voor maritieme technologie innovatie en duurzame oplossingen, die van 4 tot 7 april 2022 wordt gehouden in NOVA Spektrum in Lillestrøm (Oslo, Noorwegen). De belangrijkste gebeurtenis op de gedeelde stand (hal D, stand D05-30) is de presentatie van de kiel gekoelde configuratie van de onlangs geïntroduceerde C16 600 scheepsmotor voor commerciële schepen.

Kielkoeling, al eerder door FPT Industrial toegepast op zijn N40 250 E, N67 450 N en N67 570 EVO maritieme aandrijflijnen die in april 2021 werden gepresenteerd tijdens de digitale lancering van de ‘Marine Virtual Experience’, is een oplossing voor het efficiënt koelen van motoren die werken in zanderig, modderig en ondiep water.

Dankzij de positie langs de kiel of ingebouwd in de romp, en daardoor in voortdurend contact met water, kan een dergelijk koelsysteem de motorwarmte efficiënt afvoeren en koelen, zonder de noodzaak van zout water circulatie in de motor. Tot de belangrijkste voordelen behoren de bescherming van de motor tegen corrosie door zeewater, het voorkomen van veelvuldige verstopping van het zeewaterfilter en schade aan de zeewaterwaaier.


FPT INDUSTRIAL PRESENTEERT ZIJN NIEUWE KIEL GEKOELDE C16 600 SCHEEPSMOTOR VOOR COMMERCIËLE SCHEPEN


De nieuwe C16 600 kielkoeling, die sinds kort leverbaar is, is zeer geschikt voor duw- en sleepboten, veerboten, baggerschepen en commerciële vissersvaartuigen, die actief zijn in bruine wateren, binnenwateren en havens.


"Door deze nieuwe toevoeging aan ons maritieme kielkoeling configuratie programma
," vertelt Fabio Rigon, FPT Industrial Vice President Europa, "willen we een bredere klantenkring alle voordelen bieden van deze oplossing, die minder stilstand garandeert met substantiële financiële en operationele voordelen voor professionals in specifieke werkterreinen. Wij zijn verheugd om onze C16 600 kielkoeling te presenteren op Nor-Shipping, een van de belangrijkste events voor de scheepvaartindustrie in Noord-Europa, en wij waarderen de samenwerking met Frydenbø zeer, een samenwerking die wederzijds voordeel blijkt op te leveren voor beide bedrijven."


"Als jarenlange partner en distributeur van FPT Industrial in Noorwegen en Zweden zijn wij zeer verheugd en trots dat wij de introductie mogen organiseren van deze scheepsmotor, die perfect aansluit bij de professionele behoeften van onze klanten die actief zijn in fjorden en meren in heel Noorwegen,"
aldus Per Jarle Røyrvik, CEO van Frydenbø Industri AS Marine.


C16 600 Kielkoeling technische specificaties

Cilinderopstelling: 6 cilinders in-line

Kleppen per cilinder: 4

Cilinderinhoud: 15,9 liter

Injectiesysteem: common rail

Luchtbehandeling: eentraps watergekoeld/overdrukturbo + nakoeler

Onderhoudsinterval: 600 uur

Droog gewicht: 1.570 kg

Afmetingen (LxBxH): 1.465 x 1.000 x 1.160 mm


 

www.fptindustrial.com


  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers