www.technologieenindustrie.com
Schneider Electric News

EcoStruxure IT moderniseert de monitoring en het beheer van complexe, hybride IT-infrastructuur

Schneider Electric, de leider in digitale transformatie van energiebeheer en -automatisering, kondigt de modernisering aan van zijn EcoStruxure IT-softwareportfolio voor de monitoring en het beheer van verspreide, hybride IT-infrastructuur, die de afgelopen jaren steeds complexer is geworden.

EcoStruxure IT moderniseert de monitoring en het beheer van complexe, hybride IT-infrastructuur

Nu de digitalisering steeds verder toeneemt, is de bedrijfscontinuïteit steeds afhankelijker geworden van IT-infrastructuur, van het kleinste end point tot het grootste datacenter. Daarom worden edge-implementaties als even onmisbaar gezien als gecentraliseerde datacenters. Softwaretools hebben nieuwe capaciteiten nodig om de veerkracht en veiligheid van de infrastructuur te garanderen. Daarnaast is duurzaamheid een andere belangrijke trend geworden: het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van de datacenters van een bedrijf zullen moeten worden gemeten en beheerd. Op basis van prognoses van Schneider Electric zal het totale energieverbruik van datacenters in 2040 2.700 TWh bedragen, waarvan 60% afkomstig zal zijn van verspreide locaties en 40% van datacenters.

Legacy DCIM-software is ontwikkeld zonder met deze trends rekening te houden. De reden voor Schneider Electric om te investeren in EcoStruxure IT en deze verder te ontwikkelen. EcoStruxure IT moderniseert de bewaking, het beheer, de planning en de modellering van de fysieke IT-infrastructuur, met flexibele implementatieopties die on-premise en cloud-gebaseerde oplossingen omvatten om hybride, gedistribueerde IT-omgevingen te ondersteunen, van enkele tot duizenden locaties wereldwijd.

"Er is enorm veel veranderd sinds DCIM voor het eerst verscheen als softwarecategorie," zegt Kevin Brown, SVP van EcoStruxure Solutions, Secure Power bij Schneider Electric. "De hybride IT-omgeving stelt zelfs de meest geavanceerde CIO-organisatie voor de uitdaging om de veerkracht, veiligheid en duurzaamheid van hun IT-systemen te handhaven. Wij noemen deze trend DCIM 3.0. Schneider Electric investeert in en ontwikkelt EcoStruxure IT om meer mogelijkheden, flexibiliteit en implementatieopties dan ooit te bieden voor ondernemingen en colocatiefaciliteiten overal ter wereld."

Inspelen op trends in de sector op het gebied van duurzaamheid, beveiliging en veerkracht

De modernisering van EcoStruxure IT komt op een moment dat 99% van de CEO's van grote bedrijven het erover eens is dat duurzaamheidskwesties belangrijk zijn voor het succes van hun bedrijf, beveiliging op nummer 1 staat in de Allianz Risk Barometer, en 62% van de IT-uitval kan worden toegeschreven aan infrastructurele storingen door cloud- en colocatieleveranciers. Als een compleet softwareportfolio stelt EcoStruxure IT klanten in staat om de meest veerkrachtige, veilige en duurzame IT-infrastructuur te exploiteren, waar dan ook.

De leveranciersonafhankelijke mogelijkheden van EcoStruxure IT leveren waarde door middel van klantgerichte toepassingen, waaronder:

  • Monitoring en beheer: beheer voor stroom- en koelapparatuur, alsmede fysieke beveiliging en omgevingsbewaking.
  • Planning en modellering: voor visualisatie, asset tracking, simulatie en wijzigingsbeheer voor meer dan 4000 apparaten.
  • Aangepaste oplossingen en integraties: op maat gemaakte oplossingen voor unieke klantvereisten door geautomatiseerde rapportage, dashboards, migraties en aangepaste integraties met EcoStruxure IT en systemen of software van derden.

"Het IT-infrastructuurlandschap ondergaat een aanzienlijke transformatie nu het evolueert van individuele datacenters naar gedistribueerde, hybride IT. Het vereist meer dan wat we beschouwen als 'traditionele DCIM' om ervoor te zorgen dat deze veerkrachtig, veilig en duurzaam is," zegt Industry Consultant David Cappuccio. "EcoStruxure IT helpt de complexiteit van verspreide IT-architectuur te vereenvoudigen en te moderniseren voor zowel de huidige als toekomstige behoeften."

EcoDataCenter's klimaatpositieve datacenter
EcoDataCenter, een klant van Schneider Electric, levert zowel colocatiediensten als high-performance computing. EcoDataCenter is gevestigd in Falun, Zweden, en legt de nadruk op klimaatpositieve oplossingen. Toen het tijd was om een nieuw datacenter te bouwen, dat het groenste en meest toekomstgerichte gebouw tot nu toe moest worden, ging het bedrijf op zoek naar een partner met gedeelde duurzaamheidsprioriteiten en vond die in Schneider Electric

"De kennis en technologie van Schneider Electric gekoppeld aan onze ambitie zijn een goede match voor een efficiënte en groene faciliteit," zegt EcoDataCenter CTO Mikael Svanfeldt. "EcoStruxure is een platform dat onze producten verenigt om echt inzicht te geven in hoe ons datacenter functioneert."

Expert-team van engineers dat wereldwijd EcoStruxure IT-integraties uitvoert
Om de ervaring van een klant met EcoStruxure IT te maximaliseren, richtte Schneider Electric een custom solutions team op dat bestaat uit vakkundige engineers die overal ter wereld op maat gemaakte integraties uitvoeren. Dit unieke team biedt de nodige hulpmiddelen en capaciteiten om ervoor te zorgen dat een klant EcoStruxure IT met succes kan implementeren.

"Dit team belichaamt wat Schneider Electric bedoelt als we zeggen dat we de meest lokale van de wereldwijde bedrijven zijn," aldus Kevin Brown. "De teamleden spreken in totaal 24 talen en vertegenwoordigen 15 nationaliteiten. Ze werken samen met klanten in alle delen van de wereld. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat de klant succesvol is op de korte termijn en op de lange termijn."

EcoStruxure IT is wereldwijd beschikbaar
Klanten over de hele wereld kunnen de software en de beveiligingsbeoordeling 30 dagen kosteloos uitproberen door een EcoStruxure IT-account aan te maken. Bezoek EcoStruxureIT.com voor de beschikbaarheid van individuele aanbiedingen of om een account aan te maken.

www.se.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers