www.technologieenindustrie.com
NSK

Servicerobottechnologie van NSK ondersteunt eerstelijnsgezondheidszorg

NSK doet actief mee aan de ondersteuning van de samenleving door het ontwikkelen van nieuwe servicerobottechnologie, waaronder robotinstallaties voor het verplaatsen van patiënten in medische omgevingen. In oktober 2021 sloot het bedrijf zich aan bij een Japans overheidsinitiatief voor de implementatie van robottechnologie in ziekenhuizen en het tegengaan van de verspreiding van Covid-19. Momenteel werkt NSK aan het verder ontwikkelen van zijn robottechnologieën in samenspraak met eerstelijns medisch personeel.

Wereldwijd worden momenteel nieuwe robots ontwikkeld die mensen kunnen ondersteunen en zo helpen bij het oplossen van maatschappelijke problemen. Als onderdeel van deze inspanningen wil NSK robots ontwikkelen voor gebruik in omgevingen waar veel mensen zich verplaatsen, zoals zorginstellingen en ziekenhuizen. De door NSK ontwikkelde technologieën op het gebied van soepele en geluidsarme bewegingen zijn ideaal voor robottoepassingen op dit gebied.

In de initiële planningsfase was één van de kandidaten voor verdere ontwikkeling een autonome mobiele robot. Na analyse van het intern functioneren van een ziekenhuis, met zijn smalle gangen en hoge bezoekersaantallen, concludeerde NSK echter dat een gemotoriseerde hulprobot die het personeel kan assisteren bij de patiënten-transfer beter kon bijdragen aan de werkplek-efficiëntie.

Het bedrijf wist dat de beoogde robot de fysieke belasting van het medisch personeel kon verlagen en kon helpen bij het hervormen van de manier van werken in de gezondheidszorg. Op basis van deze benadering bouwde het bedrijf een robotprototype dat het personeel helpt bij het verplaatsen van zware objecten in ziekenhuizen, zoals brancards en trolleys. Als onderdeel van het Japanse overheidsinitiatief demonstreert NSK momenteel het gebruik van zijn gemotoriseerde hulprobot in een groot ziekenhuis. Het uiteindelijke doel is de robot in de zorgsector in te zetten voor dagelijks gebruik.

NSK concentreert zich bij de ontwikkeling van de hulprobot op essentiële gebruikerskwesties en past daarbij ideeverificatie toe in korte cycli. In plaats van drie jaar spenderen aan de ontwikkeling van de complete robot, vraagt NSK zijn klanten om de drie maanden om feedback en voert verbeteringen tijdens het ontwikkelingsproces gefaseerd door.

De door NSK ontwikkelde robot gebruikt een motoraandrijving waarmee soepel starten en versnellen mogelijk is, evenals vertragen en het maken van scherpe bochten. Uiteindelijk wil NSK een bruikbare robot creëren die voldoet aan de eisen van de gebruiker, daarbij gebruik makend van zijn knowhow om mensen, werkzaam in de eerstelijnsgezondheidszorg, te helpen. Dergelijke innovatieve projecten ondersteunen het ethos van het bedrijf om beter in te spelen op de behoeften van de samenleving, en tevens kansen te creëren voor nieuwe bedrijfsgroei.

1) Deelnemers aan het technologisch demonstratieproject in een groot ziekenhuis in Japan.


Servicerobottechnologie van NSK ondersteunt eerstelijnsgezondheidszorg

2) Het prototype van NSK's gemotoriseerde hulprobot, geïnstalleerd onderaan een brancard.


Servicerobottechnologie van NSK ondersteunt eerstelijnsgezondheidszorg
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers