www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Nieuwe warmtebeeldcamera voor MRO-professionals

Warmtebeeldcamera's leveren belangrijke informatie voor gebouwinspecties en voor onderhoud, service en reparatie van machines en systemen. Aan de hand hiervan zijn eventuele thermische problemen in een vroeg stadium te detecteren en kan schade worden voorkomen. Op het Conrad Sourcing Platform is een uitgebreide selectie warmtebeeldcamera's beschikbaar.

Nieuwe warmtebeeldcamera voor MRO-professionals

De Voltcraft WB-500 geeft in de vorm van infraroodbeelden, ondersteund door tal van technische features, informatie over de thermische omstandigheden van systemen, apparaten en gebouwen.

  • Hoge beeldverversingssnelheid (50 Hz) voor roterende componenten
  • Uitstekende thermische resolutie voor duidelijke analyses
  • Gedetailleerde objectinspectie, ook op grotere afstand

Betrouwbare meetprestaties, scherpte-instelling en fusiebeelden: de WB-500 van Voltcraft zit vol met technische features en overtuigt ook bij veeleisende meettoepassingen. Voltcraft presenteert ter gelegenheid van zijn 40-jarige bestaan de warmtebeeldcamera WB-500, een apparaat van professionele kwaliteit met uitgebreide voorzieningen voor preventief onderhoud binnen de industrie en voor gebouwanalyse.

Bewegende en objecten op afstand
De Voltcraft WB-500 maakt dankzij de hoge beeldverversingssnelheid van 50 Hz ook heldere en duidelijke foto's van bewegende onderdelen. Op deze manier is het mogelijk om ook tijdens bedrijf kritische processen te detecteren. De WB-500 kan ook vanaf grote afstand gedetailleerde foto's maken van grote objecten. Dit is vooral gunstig bij de inspectie van gebouwen.


Nieuwe warmtebeeldcamera voor MRO-professionals

Scherpstellen via IR-lens
Goede scherpte-instelling is van cruciaal belang voor de kwaliteit van de beelden, want de gemeten temperatuur kan bij onscherpe warmtebeelden sterk afwijken van de werkelijke waarde. Daarom stelt men de WB-500 handmatig scherp via de IR-lens. Een laserafstandsmeter met een bereik van 0,05 tot 30 meter ondersteunt gebruikers bij het configureren van de warmtebeeldcamera.

Fusionfoto's en -video's
De interpretatie van de veelkleurige IR-beelden is niet altijd eenvoudig. Daarom genereert de WB-500 fusiebeelden: digitale foto's van het object gecombineerd met de thermische weergave. Dit maakt het ook voor de niet-expert gemakkelijker om details te lokaliseren. Maar de Voltcraft WB-500 maakt niet alleen foto's. Het apparaat biedt ook de mogelijkheid video met geluid op te nemen en de opnames draadloos in realtime via Wifi te streamen.


Nieuwe warmtebeeldcamera voor MRO-professionals

Bolometermatrix met hoge resolutie
Voor de analyse van complexe thermische problemen is een duidelijke gegevensbasis nodig. De bolometermatrix van 384 x 288 pixels van de WB-500 schept in combinatie met de hoge thermische gevoeligheid van 80 mK de technische randvoorwaarden voor het correct detecteren en evalueren van moeilijke omstandigheden. "De nieuwe warmtebeeldcamera van Voltcraft is verkrijgbaar in verschillende kalibratievarianten, voldoet op alle vlakken aan hoge technische normen en beschikt over innovatieve functies die vereist zijn in de industriële praktijk", zo benadrukt Kilian Braun, productmanager bij Conrad Electronic.

Eenvoudige gegevensverzameling en -analyse
De meetresultaten worden opgeslagen op een SD-kaart met een opslagcapaciteit van maximaal 32 GB en deze zijn vervolgens via de USB- of HDMI-interface over te dragen naar andere apparaten. Het apparaat wordt geleverd met een 8 GB micro-SD-kaart. Productmanager Kilian Braun ten slotte: "Gebruiksgemak en uitgebreide uitrusting die echte toegevoegde waarde levert, waren tijdens de ontwikkeling van dit Voltcraft-apparaat al de topprioriteiten. Het apparaat is daarom ideaal voor professioneel gebruik in MRO en gebouwentechniek."

Meer over Voltcraft en de campagnes rond het 40-jarige bestaan van het merk: conrad.nl/nl/merken/voltcraft/40-jaar-voltcraft.html

www.conrad.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers