www.technologieenindustrie.com
Gemu Group News

NIEUWE GEMÜ CLEANSTAR HIGH PURITY-MEMBRAANAFSLUITER ZET MAATSTAVEN

Al jarenlang maakt de halfgeleiderindustrie wereldwijd gebruik van de succesvolle membraanafsluiters uit de GEMÜ CleanStar-serie. De klanten van GEMÜ waarderen de voordelen van de constructie en de vele uiteenlopende toepassingsmogelijkheden vanwege de doordachte indeling in drie aandrijvingsgroottes (1 tot en met 3).

NIEUWE GEMÜ CLEANSTAR HIGH PURITY-MEMBRAANAFSLUITER ZET MAATSTAVEN

Afsluiterspecialist GEMÜ breidt de CleanStar-serie nu uit met aandrijvingsgrootte 4, waarmee het maatstaven zet op het gebied van footprint en doorstroming.

De halfgeleiderindustrie stelt steeds hogere eisen aan de afsluitertechniek. Steeds kleinere structuren op de microchips vereisen maximale reinheid en vloeistoffen zonder deeltjes. Omdat de waterdiameter in de afgelopen jaren groter is geworden, neemt ook de benodigde hoeveelheid procesmedia toe. Met de introductie van de nieuwe aandrijvingsgrootte speelt GEMÜ in op beide ontwikkelingen. De nieuwe aandrijvingsgrootte 4 is verkrijgbaar in de doorlaten 1½" en 2". De onderdelen die met medium in contact komen, bestaan uit PFA of PTFE TFMTM. Door deze combinatie kunnen grote hoeveelheden medium getransporteerd worden en al op het toevoer- en verdeelniveau van de halfgeleiderproductie met ultrareine afsluitertechniek toegepast worden. Tegelijkertijd zorgt het compacte GEMÜ CleanStar-ontwerp voor een uitstekende doorstroming-footprintverhouding. Dit komt in de toekomst in de plaats van de membraanafsluiters GEMÜ 600 HP en GEMÜ 677 HP/HPW.

GEMÜ CleanStar: een beproefd ontwerp krijgt nieuwe toepassingen
De GEMÜ CleanStar-serie heeft talrijke voordelen. De centrale wartelmoer creëert een stevige verbinding tussen aandrijving en afsluiterhuis. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van metalen onderdelen. Het zogenoemde 'stuwontwerp' ('weir style') zorgt ervoor dat media onder zo min mogelijk druk getransporteerd worden, het beperkt dode ruimten tot een minimum en legt geen doorstromingsrichting vast. De uitwendige onderdelen kenmerken zich vanwege het gebruik van PVDF door een uitstekende bestendigheid tegen chemicaliën. Het huis beschikt al over een lekgat en sleufgaten voor een flexibele montage van de afsluiters. Bovendien is de serie standaard voorzien van een positie-indicator. Al deze voordelen van de serie zijn terug te vinden in de nieuwe aandrijvingsgrootte 4. Door de grotere doorlaten kunnen de klanten van GEMÜ al op het toevoer- en verdeelniveau ('facility' en 'sub-fab') van de halfgeleiderproductie van alle genoemde productvoordelen profiteren.

www.gemu-group.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers