www.technologieenindustrie.com
Flamco News

NIEUW HOOFDKANTOOR VAN AALBERTS HYDRONIC FLOW CONTROL; EEN BOUWWERK VOOR DE TOEKOMST

Hoe ziet het bouwwerk voor de toekomst eruit? Bij Aalberts hydronic flow control (Flamco en Comap ) staat onze zoektocht naar het antwoord nooit stil. Hierbij staat duurzaamheid ongetwijfeld voorop. Het is onze missie om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren via duurzame innovatie.

NIEUW HOOFDKANTOOR VAN AALBERTS HYDRONIC FLOW CONTROL; EEN BOUWWERK VOOR DE TOEKOMST

Het duurzaamheidspotentieel maximaliseren
Het nieuwe hoofdkantoor van Aalberts hydronic flow control (Almere, Nederland) is ontworpen met de grootste zorg voor energie-efficiëntie en is een groen gebouw met duurzame energievoorziening. De installaties van onze eigen hydronische balanceringstechnologie zorgen ervoor dat gebouwen toekomstbestendig maken geen uitdaging meer is.

Als hoogtepunt is een installatie gepland van 6.000 zonnepanelen op het dak van het gebouw, die de energiebehoeften van zowel productie als kantoren verzorgen. Bovendien zijn oplaadstations voor elektrische auto’s voorzien, die worden gevoed met zonne-energie. Om de duurzame innovatie naar een nog hoger niveau te tillen, wordt in de kantoorkeuken het thermisch laadstation Flextherm Eco van Flamco geïnstalleerd. Het maakt gebruik van hernieuwbare energie en zet elektriciteit om in warmte en slaat dit op voor wanneer het nodig is.

Restwarmte terugwinnen en herbruiken
In de fabriek wordt de geproduceerde restwarmte teruggewonnen en hergebruikt in het verwarmingssysteem voor de kantoorruimte. Onze state-of-the-art HVAC-installaties stellen ons in staat om oppervlakteverwarming bij lage temperaturen te realiseren. In de ketelruimte zijn expansiesystemen en automaten van Flamco geïnstalleerd voor drukbalancering, temperatuurbeveiliging en lekdetectie. Met name het gebruik van de lucht- en vuilafscheiders garandeert de systeemefficiëntie van de verwarmings- en koelsystemen en een vermindering van warmteverlies en energieverbruik. Met behulp van Flamco-pompgroepen wordt de warmtedistributie in het hele kantoor geregeld en beveiligd. Het belangrijkste is dat de gebouwen, inclusief de fabriek, hoog-geïsoleerd zijn om warmte te besparen.

Beter nog dan energieneutraal - Slimme verwarmings- en koelsystemen
De ontwikkeling en implementatie van de Flamconnect-diensten op afstand helpen ons een stap verder te komen in onze inspanningen om duurzame innovatie te bereiken. Het nieuwe hoofdkantoor is niet alleen een energieneutraal gebouw, het is ook een slim gebouw, uitgerust met een slimme portal voor verwarmings- en koelinstallaties. Het biedt digitale operationele gegevens in real-time, waardoor systeembewaking en onderhoud eenvoudig en tijdbesparend zijn. Bovendien geeft Flamconnect Metering ons inzicht in het water- en warmteverbruik en helpt ons om energiebesparende maatregelen te optimaliseren. Een uitgebalanceerd hydronisch systeem met een hoge energie-efficiëntie is dus binnen handbereik.

Flamconnect is niet de enige slimme oplossing die we in huis hebben. Voor een optimale energiebeheersing is in de kantoorvergaderzalen een Secos-systeemverdeler geïnstalleerd, wat zorgt voor flexibiliteit bij warmtetoevoer op aanvraag en nauwkeurige temperatuuraanpassing. Het is daarom uiterst eenvoudig om de kamertemperatuur te wijzigen, het energieverbruik te beheren en energie te besparen op basis van de werkelijke behoefte van de individuele vergaderzalen. Dit energiebeheersysteem is gekoppeld aan de slimme woningthermostaten van Comap, die warmte en debiet op een optimaal niveau regelen en zo comfortcontrole en energiebesparing maximaal vereenvoudigen.

Het verbinden van apparaten met het internet (IoT), draagt niet alleen bij aan de digitalisering van de gebouwen en de bouwsector, maar verlaagt tegelijk ook het energieverbruik, maakt ruimtegebruik efficiënter en geeft gebruikers gemak en comfort. Met behulp van sensoren wordt ons verbruik van licht, warmte en water verminderd, wat op zijn beurt de energie-efficiëntie verbetert. Bovendien geven sensoren in combinatie met onze eigen IoT-oplossingen ons gegevens en inzichten om zo te helpen de duurzaamheid van ons eigen gebouwen nog beter te beheren. Het is de sleutel tot de toekomstbestendigheid van het nieuwe hoofdkantoor.

Energie-efficiëntie buiten de ketelruimte
De ketelruimte is niet de enige plek waar we de energie-efficiëntie verbeteren en de CO2-uitstoot verminderen. Distributiesystemen voor verwarming en koeling dragen aanzienlijk bij aan energiebesparing en comfortcontrole. Het nieuwe hoofdkantoor van Aalberts hydronic flow control is uitgerust met Comap's vloerverwarmings- en plafondkoelingssystemen. Ons economisch koelsysteem is gebaseerd op warmtepompen en hernieuwbare energie en we gebruiken adiabatische koeling voor de productiehal.

www.flamcogroup.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers