www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Laat M-Bus meetapparatuur praten met Modbus-TCP


Nieuwe gateway van HMS Industrial Networks laat M-Bus gegevens van meetapparatuur controleren vanuit Modbus-TCP netwerken.

Laat M-Bus meetapparatuur praten met Modbus-TCP

M-Bus (Meter-Bus) is een veel gebruikte communicatiestandaard voor meetapparatuur. Hij wordt voornamelijk gebruikt in gebouwen, bijvoorbeeld in elektriciteitsmeters, gasmeters, watermeters of andere typen verbruiksmeter. Door gegevens van deze meetapparatuur over te zetten naar een PLC of SCADA systeem, kunnen gebruikers een compleet overzicht van hun energieverbruik krijgen, inclusief gebouwparameters die voorheen apart moesten worden gecontroleerd.

Hoe werkt de gateway
De Anybus M-Bus naar Modbus TCP gateway decodeert M-Bus telegrammen en zet meetwaarden over naar Modbus registers. Het overzetten en configureren gebeurt in een web-based configuratietool, zodat de gebruiker de gateway kan instellen zonder te hoeven programmeren. Het is mogelijk om maximaal 20 M-Bus slaves te verbinden en die te laten communiceren op een Modbus-TCP netwerk.

Connectiviteit naar meer netwerken met Anybus X-gateways
De oplossing kan worden uitgebreid door de M-bus gateway te koppelen met een Anybus X-gateway Modbus-TCP, waardoor het mogelijk wordt M-bus apparaten met de meeste industriële netwerken te verbinden. Er zijn versies beschikbaar voor CANopen, CC-Link, ControlNet, DeviceNet, EtherCAT, Ethernet/IP, Modbus RTU, PROFIBUS en PROFINET.

Energiebesparing mogelijk maken
“We zien een substantiële markt voor deze oplossing,” vertelt Niklas Selander, Product Manager bij HMS. “Veel industriële bedrijven zijn momenteel bezig om hun energieverbruik te optimaliseren. Hun productielijnen zijn vaak verbonden met een bepaald industrieel netwerk, maar bouwparameters als elektriciteit, water, gas etc., worden meestal gecontroleerd op aparte M-Bus systemen. Met onze nieuwe oplossing, kunnen fabriekseigenaren hun energieverbruik van PLC's op Modbus-TCP en andere netwerken analyseren en optimaliseren.”

http://tekinfo.link/rf65ddd836

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers