www.technologieenindustrie.com
Pilz News

SLIMME EVALUATIE-EENHEID VOOR DE VEILIGE RADARSENSOR PSENRADAR

Voor de veilige bewaking van beschermde ruimtes onder zware gebruiksomstandigheden is vanaf nu de nieuwe evaluatie-eenheid PSEN rd1.x I/O met USB-aansluiting beschikbaar.

SLIMME EVALUATIE-EENHEID VOOR DE VEILIGE RADARSENSOR PSENRADAR

Samen met de radarsensor PSEN rd1.2 krijgt u een veilige totaaloplossing (UL-gecertificeerd) voor alle toepassingen met sterke temperatuursinvloeden, vuil, regen of stoom. Naast buitentoepassingen en toepassingen in de hout- en metaalbewerking kunnen dankzij de veiligheidscategorie tot cat. 3/PL d nu ook robottoepassingen worden beveiligd.

Voor de snelle inbedrijfstelling vindt het selecteren en configureren van de sensoren eenvoudig via de bijbehorende configurator plaats. De veilige radarsensoroplossing omvat afhankelijk van de toepassing maximaal zes radarsensoren, een evaluatie-eenheid en de configureerbare veilige kleine besturing PNOZmulti 2. U krijgt daarmee een veilige totaaloplossing voor de bewaking van beschermde ruimtes – desgewenst ook inclusief services, van de risicobeoordeling en de systeemintegratie tot de conformiteitsbeoordeling, zoals CE voor de machine. Dankzij extra interfaces zoals Ethernet en PROFIsafe kan deze veilige radaroplossing ook eenvoudig in bestaande toepassingen worden geïntegreerd.

Uw voordelen:
  • Ongevoeligheid voor stof, vuil, regen, licht, vonken, stoom en trillingen dankzij radartechnologie
  • Flexibele sensoruitlijning en aansluiting van maximaal 6 sensoren per evaluatie-eenheid
  • Eenvoudige integratie dankzij extra interfaces zoals PROFIsafe en Ethernet
  • Veiligheidscategorie tot cat. 3/PL d maakt beveiliging van roboticatoepassingen mogelijk
  • Inzetbaar voor toepassingen met beveiliging achter de veiligheidsafscherming: om te voorkomen dat de machine opnieuw start als er zich personen in de gevarenzone bevinden

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers