www.technologieenindustrie.com
Steute

Standaard positieschakelaarserie met en zonder veiligheidsfunctie

Met deze eigenschappen mikt steute op universele toepassingsmogelijkheden van de ES/EM 97-serie in het gehele toepassingsbereik van de industriële automatisering. Het brede aanbod aan actuatoren (verschillende draaihefbomen, rolhefbomen, drukveren…) en de afmetingen conform EN 50047, die in de automatiseringstechniek op grote schaal als norm worden gebruikt, sluiten perfect op elkaar aan.

Standaard positieschakelaarserie met en zonder veiligheidsfunctie

De actuatorkoppen van de schakelapparaten kunnen gemakkelijk met vier onverliesbare schroeven worden vastgezet en verwisseld of in stappen van 90o gedraaid. De schakelaarelementen kunnen worden verwijderd na het openen van de schroefloze dekselbevestiging - dit vereenvoudigt de installatie.

De nieuwe serie kan worden gebruikt in veiligheidsgerelateerde toepassingen, d.w.z. als positieschakelaars met veiligheidsfunctie. In combinatie met een geschikte analyse-eenheid kunnen zij worden gebruikt om bescherming conform Performance Level e volgens EN ISO 13849-1 en SIL 3 volgens EN 62061 te bereiken.

Voor de positieschakelaars met veiligheidsfunctie kan uit twee extra actuatorkoppen worden gekozen. In de uitvoering "AZ" wordt de ES 97 een veiligheidsschakelaar met afzonderlijke actuator - dit is de klassieke uitvoering voor de veiligheidsgerelateerde positiebewaking van veiligheidsdeuren. De ES 97 SB is geschikt voor de ruimtebesparende positiebewaking van scharnierende veiligheidsdeuren.

De steute-bedrijfsafdeling "Automation" breidt hiermee zijn productassortiment uit met een bijzonder flexibele en - dit geldt voor al het steute-schakelmateriaal - robuuste en hoogwaardige positieschakelaarserie, die flexibel aan de specifieke toepassing kan worden aangepast.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers