www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus® CompactCom™ 40-serie gecertificeerd voor PROFINET 2.31

De nieuwe Anybus CompactCom 40-serie van HMS Industrial Networks is gecertificeerd voor PROFINET Versie 2.31 en wel voor gebruik met de hoogste conformiteitklasse (C) en de hoogste nettobelasting klasse (III).

Anybus® CompactCom™ 40-serie gecertificeerd voor PROFINET 2.31
De Anybus CompactCom 40-serie levert multi-netwerkconnectiviteit bij industriële apparaten, met een speciaal focus op industrieel Ethernet. Het is zeer geschikt voor hoogwaardige industriële toepassingen met hoge prestatie-eisen en is verkrijgbaar in chip, brick en module format.

De serie 40 oplossing voor PROFINET maakt zeer snelle communicatie mogelijk tussen het host apparaat en PROFINET (procesdatalatency is minder dan 15 µs via de module) en ondersteunt PROFINET RT klasse 1 en 3. Het wordt geleverd met een geïntegreerde PROFINET IRT Ethernet switch en ondersteunt PROFINET functies als MRP (Media Redundancy Protocol), kloksynchrone werking, snel opstarten en PROFIenergy. CompactCom is ook uitgerust met een black channel interface waarmee PROFIsafe communicatie mogelijk is. Indien gebruikt in combinatie met de IXXAT Safe T100 veiligheidmodule, kan HMS een complete communicatieoplossing bieden voor functionele veiligheid.

Klaar voor het industriële Internet of Things
Naast het ondersteunen van geavanceerde PROFINET functionaliteit, voorziet de serie CompactCom 40 gebruikers ook van krachtige IT-functies die simultaan lopen met de PROFINET real-time functies. Zo omvat IT-functionaliteit een socket-interface die de mogelijkheid biedt om een compleet Ethernet frame (tot 1500 bytes) te verzenden, samen met built-in webpagina's, file systeem en een firmware-upgrade via FTP etc.

De serie 40 wordt geleverd met veiligheidsfuncties, zoals verplichte softwarehandtekeningen om te voorkomen dat ongeautoriseerde software wordt gedownload naar het product; daarnaast wordt encryptie gebruikt om illegaal kopiëren te voorkomen.

CompactCom PROFINET is verkrijgbaar in uitvoeringen voor zowel gewone koperen bekabeling, als voor glasvezel.

Early adopter van PROFINET 2,31
“Het feit dat de CompactCom 40 serie nu voldoet aan de nieuwste PROFINET standaards toont dat we voorop blijven lopen als het gaat om PROFINET connectiviteit”, aldus Leif Malmberg, Product Line Manager embedded producten bij HMS. “PROFINET is een geavanceerd netwerk dat zeer hoge eisen stelt aan industriële apparaten, dus het is een goede proof-of-concept dat de CompactCom 40 serie voldoet aan de nieuwste PI eisen.” (PI = PROFIBUS en PROFINET International)

Eén ontwikkelingsproject biedt toegang tot elk ander netwerk
Door implementatie van de CompactCom 40 serie krijgen gebruikers aansluiting met EtherCAT, POWERLINK, Ethernet/IP, Modbus-TCP, CC-Link, PROFINET en PROFIBUS. Sinds de introductie in 2014, is de technologie van de 40-serie beoordeeld en gecertificeerd door de netwerkorganisaties. Dit houdt in dat apparatenbouwers die de Anybus CompactCom 40 serie implementeren de beschikking hebben over een pre-gecertificeerde netwerkinterface, die het certificeringproces van hun producten versneld.

http://tekinfo.link/r562080855

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers