www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

FDH-1: Met de eerste druk op de knop

De nieuwe FieldConnex Fieldbus Diagnostic Handheld (FDH-1) van Pepperl + Fuchs maakt het in bedrijf stellen en troubleshooten van een veldbus veel makkelijker. Het draagbare apparaat test snel en eenvoudig elk veldbussegment met één druk op de knop.

FDH-1: Met de eerste druk op de knop

Figuur 1: Makkelijker in het gebruik dan een multimeter: Met één druk op de knop start de installatietest van de FieldConnex® Fieldbus Diagnostic Handheld (FDH-1).


Om de infrastructuur van de veldbus nog makkelijker te kunnen installeren en gebruiken, ontwikkelde Pepperl + Fuchs de nieuwe FieldConnex Fieldbus Diagnostic Handheld (FDH-1). Antwoord wordt gegeven op vragen als: Wordt de gewenste signaalkwaliteit bereikt? Is de busaansluiting correct? De FDH-1 past een snelle en eenvoudige methode toe om de kwaliteit van de installatie weer te gegeven. De handheld is zodanig ontworpen dat hij makkelijk is te bedienen zonder dat er speciale kennis van veldbussen voor nodig is. Sluit de FDH-1 eenvoudig aan op elk gewenst veldbussegment; een PC is niet nodig!

Via deze aansluiting toont het apparaat of er al dan niet fouten zitten in de installatie van de physical layer, voorafgaand aan de inbedrijfstelling van een segment. Mochten er wat fout zijn dan laat de handheld zien om wat voor fouten het gaat, waar ze zitten en hoe ze kunnen worden gecorrigeerd. Dit bespaart tijd en geld tijdens de installatie. De FDH-1 kan ook worden gebruikt voor het controleren van bestaande kabels om na te gaan of ze geschikt zijn voor veldbusinstallatie. Deze aanpak leidt tot aanzienlijke besparingen op bekabelingkosten en op de hoeveelheid vereist onderhoud, met als resultaat een betrouwbare werking van de veldbus. In bestaande installaties kan de FDH-1 de kortsluitbescherming testen bij directe aansluitingen. Dit is vooral aan te raden voor veldbusinstallaties die al meerdere jaren oud zijn en problemen kunnen geven.

Mobiele expert
Figuur 1: Makkelijker in het gebruik dan een multimeter: Met één druk op de knop start de installatietest van de FieldConnex® Fieldbus Diagnostic Handheld (FDH-1).

De nieuwe FDH-1 handheld maakt inbedrijfstelling eenvoudig en kwaliteitsborging van de veldbusinstallatie erg eenvoudig. Het mobiele apparaat biedt cruciale voordelen doordat het zeer eenvoudig te bedienen is en geen technische kennis vereist. Het apparaat is even gebruiksvriendelijk als de bekende multimeter, maar is tot veel meer in staat. Het beschikt bijvoorbeeld over een geïntegreerd expertsysteem dat de gemeten waarden interpreteert, waardoor fouten kunnen worden gedetecteerd en kan worden bepaald waar die zich bevinden. Zodra de fouten zijn opgespoord, levert het apparaat tevens een eenvoudig corrigerend actieplan. Naast het expertsysteem, zorgt een inbedrijfstelling wizard er in dialoogvorm voor dat het handbediende apparaat eenvoudig te gebruiken is.
De wizard vergelijkt de installatie met de waarden afkomstig van veldbusnormen en specificaties, zodat een target/actual vergelijking mogelijk is. Indien nodig, kan de wizard documentatie produceren in een format dat via een USB kan worden gedownload. Het testrapport kan ook op een later tijdstip eenvoudig weer worden gedownload en worden gebruikt voor referentiemetingen.

De nieuwe FieldConnex Fieldbus Diagnostic Handheld van Pepperl + Fuchs maakt veldbusinstallatie zo eenvoudig en makkelijk als maar mogelijk is en levert de ideale basis voor probleemloze bediening en maximale beschikbaarheid van apparatuur. De FDH-1 is goedgekeurd voor gebruik in alle gevaarlijke zones en voor alle typen explosieveiligheid. De data sheet en aanvullende toepassingsvoorbeelden zijn te vinden op: www.pepperl-fuchs.com/fd

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers